Abel Demeestere (21) wint prestigieuze kookwedstrijd

19 november 2019 | 14u39 | Gepost door redactie
Abel Demeestere (21) wint prestigieuze kookwedstrijd
Abel Demeestere, zoon van Lieven en Iris Demeestere van Restaurant Arenberg in Heverlee, won gisteren op de Horecabeurs te Gent de prestigieuze kookwedstrijd ‘Jong Talent – Trophée Auguste Escoffier Benelux’. Deze wedstrijd voor jonge chefs tussen 19 en 23 jaar wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging ‘Les Disciples d’Escoffier Benelux’ met als voorzitter Daniël Lassaut (Salons […]
Het bericht Abel Demeestere (21) wint prestigieuze kookwedstrijd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Abel Demeestere, zoon van Lieven en Iris Demeestere van Restaurant Arenberg in Heverlee, won gisteren op de Horecabeurs te Gent de prestigieuze kookwedstrijd ‘Jong Talent – Trophée Auguste Escoffier Benelux’. Deze wedstrijd voor jonge chefs tussen 19 en 23 jaar wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging ‘Les Disciples d’Escoffier Benelux’ met als voorzitter Daniël Lassaut (Salons Lassaut Holsbeek).

De jury, onder het voorzitterschap van Peter Goossens van Hof van Cleve bestond uit 16 sterrenchefs. Zij verkozen Abel unaniem tot beste jong talent. Abel vormde voor deze wedstrijd een team samen met zijn vriendin Laurence De Smet (20), eveneens afgestudeerd van Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde.

Na een leesjury werden er 5 teams geselecteerd, die binnen een tijdspanne van 3 uur twee bereidingen dienden te maken van hoevekip. Alle onderdelen van de kip moesten verplicht verwerkt worden (bouten, vleugels, nek, ingewanden…). Abel en Laurence bereidden ‘Panna cotta van kippenvleugels en kippenlever’ en vervolgens ‘Op lage temperatuur gegaarde suprème van hoevekip met seroendeng – witloof – artisjok – pomme Anna’. Volgens de jury lag het niveau van de wedstrijd zeer hoog.

Abel zal in april 2020 België vertegenwoordigen op de Internationale Kookwedstrijd van ‘Les Disciples d’Escoffier’ te Shangaï (China).

Het bericht Abel Demeestere (21) wint prestigieuze kookwedstrijd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over

Ook interessant