AB InBev schenkt mondmaskers aan zijn café-uitbaters en bierhandelaars

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Bierbrouwer AB InBev en Belgische matrassenproducent Somnis Bedding starten in Lokeren de productie op van maandelijks 500.000 mondmaskers. Het gaat om een van de eerste productiesites van hoogwaardige chirurgische mondmaskers in ons land. De eerste lading van 300.000 mondmaskers zal AB InBev schenken aan zijn Belgische café-uitbaters en bierhandelaars. Zo’n 200.000 maskers zijn maandelijks voorbehouden voor het eigen personeel in de Europese brouwerijen, depots en kantoren.

Nu het dragen van mondmaskers meer en meer verplicht wordt in België, hebben AB InBev en de Belgische KMO Somnis Bedding besloten om hun activiteiten hieraan aan te passen om zo de eigen medewerkers en partners zoals café-uitbaters en bierhandelaars zo goed mogelijk te beschermen. Van de maandelijks 500.000 geproduceerde mondmaskers zal AB InBev telkens ongeveer de helft gebruiken om de eigen medewerkers over heel Europa, in zowel de brouwerijen als de kantoren, optimaal te beschermen. Voor de andere helft zal AB InBev bekijken waar de behoefte aan mondmaskers het grootst is. Partners kunnen die dan aan een zeer lage prijs inkopen. De eerste 300.000 mondmaskers zal AB InBev schenken aan zijn Belgische café-uitbaters en bierhandelaars, voor wie het dragen van een mondmasker verplicht is. De belevering zal gebeuren vanaf midden juli via bestellingen in de AB InBev bierdepots of via de vertegenwoordigers.  

Belgische samenwerking  

"Onze eerste prioriteit is altijd de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van onze collega's. Dat betekent dat we ons aanpassen aan hun behoeften", aldus Bart Grieten, Hoofd van alle Europese AB InBev brouwerijen. "Toen COVID-19 zich naar Europa verspreidde, hebben we snel gehandeld om strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in onze brouwerijen en vestigingen in te voeren en waar mogelijk het werken vanop afstand te vergemakkelijken. Als onderdeel van deze veiligheidsmaatregelen hebben we onze medewerkers en partners in onze vestigingen mondmaskers gegeven. Ook onze vertegenwoordigers die sinds een tijdje opnieuw de cafés, supermarkten en andere klanten bezoeken, doen dat uiteraard mét mondmasker. De vraag zal dus ook intern hoog blijven en daarom zijn we blij dat we deze duurzame oplossing met een Belgische partner hebben gevonden. We zijn verheugd met hen aan dit mooie project te kunnen samenwerken.” 

Gelijkaardige expertise matrassen en mondmaskers 

De machine zal vanaf eind juli operationeel zijn op de productiesite van Somnis Bedding in Lokeren, dat iedere maand de productie zal uitvoeren, en dat volledig op zonne-energie. De machine die de mondmaskers zal produceren is op maat gemaakt door Beckmann Automation in Duitsland. De maskers zijn vervaardigd van recycleerbaar textiel dat in Europa geproduceerd wordt. Met een filtratiegraad van meer dan 95% bieden ze uitstekende bescherming. 

Ivan Van Duysen, Somnis Bedding: “Wij zijn trots dat we op zo’n korte termijn onze expertise hebben kunnen inzetten voor het lokaal produceren van hoogwaardige mondmaskers. Omdat er wel een aantal gelijkenissen zijn wat betreft de gebruikte materialen en het productieproces tussen matrassen en mondmaskers, konden we snel schakelen. De samenwerking met AB InBev is voor ons een heel mooi voorbeeld van co-creatie, die bovendien iets terugdoet voor de samenleving.”  

 mondmaskers

Lees meer over