AB InBev scheldt huur horeca-uitbaters voor april kwijt

27 April 2020 | 14u36 | Gepost door redactie
AB InBev lanceert twee nieuwe alcoholvrije bieren
AB InBev heeft beslist om de huur voor de maand april kwijt te schelden voor haar horeca-uitbaters. Met deze bijkomende steunmaatregel bovenop het reeds eerder aangekondigde steunpakket wil de bierbrouwer haar cafés zo goed mogelijk ondersteunen in deze moeilijke periode.
Het bericht AB InBev scheldt huur horeca-uitbaters voor april kwijt verscheen eerst op Leuven Actueel.

Eerder maakte AB InBev – dat zelf geen eigenaar is van de panden – al bekend dat alle horeca-uitbaters uitstel van huurbetaling kregen voor de maand april. De brouwer is ook in gesprek met de verschillende vastgoedeigenaars van de huurpanden om verdere solidaire mogelijkheden te bespreken, wat al een aantal constructieve gesprekken heeft opgeleverd. Los van de uiteindelijke uitkomst van al die gesprekken en omdat AB InBev naar haar horeca-uitbaters toe duidelijkheid wil scheppen, heeft het daarom nu al beslist dat de horeca-uitbaters zonder voorafgaande huurachterstallen of andere lopende geschillen voor de maand april geen huur moeten betalen. Voor de maand mei voorziet de bierbrouwer uitstel van betaling.

Fabio Sala, hoofd AB InBev België, Duitsland en Luxemburg: “Met deze bijkomende maatregel willen we onze horeca-uitbaters wat extra ademruimte geven om deze moeilijke periode te overbruggen. We beseffen heel goed dat zij in een moeilijke situatie zitten en doen er alles aan om hen hier zo goed mogelijk doorheen te loodsen. De sluiting van de cafés heeft een enorme economische impact. Wij kijken dan ook met drang naar de overheid om vanaf 8 juni de cafés weer op een veilige manier te laten heropstarten als de dalende trend van het aantal COVID19-gevallen zich blijft doorzetten. Zo hebben de café-uitbaters, maar ook wij als brouwer een perspectief om naartoe te werken en kunnen we ons optimaal voorbereiden op de heropstart.”

Deze maatregel wat betreft huur komt bovenop het brede pakket van steunmaatregelen die AB InBev eerder al invoerde. Pieter Anciaux, Sales & Operationeel Directeur Horeca bij AB InBev België licht toe: “Vanaf het moment dat de horeca haar deuren moest sluiten, hebben wij naast de huuruitstel nog bijkomend voor minstens 1 miljoen euro geïnvesteerd in de horecasector door acties zoals het gratis schoonmaken van tapleidingen en het vervangen van oude voorraden door vers bier. Dit alles om onze horeca-ondernemers zo goed mogelijk te begeleiden bij een vlotte heropstart. Daarbovenop hebben we eind maart ook het succesvol initiatief ‘Café Courage’ gelanceerd, een digitaal platform waarbij mensen op voorhand hun pintje kunnen bestellen en betalen. Maar liefst 2 700 cafés nemen hieraan deel en er is al voor meer dan 380 000 euro aan pintjes besteld. Het initiatief wordt door de deelnemende horeca-uitbaters enorm positief omarmd.”

Het bericht AB InBev scheldt huur horeca-uitbaters voor april kwijt verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over