750 jongeren zoeken een job voor één dag

12 september 2019 | 14u53 | Gepost door redactie
750 jongeren zoeken een job voor één dag
Vandaag is het weer YOUCA Action Day (de vroegere Zuiddag). Op die dag engageren meer dan 15.000 jongeren zich om tijdens de schooluren te werken voor een bedrijf, organisatie, overheid of particuliere ondernemer. Hun loon, 55 euro, gaat integraal naar jongerenprojecten wereldwijd. Dit jaar zijn dat een project van Trias rond jongeren en ondernemen in Guinee én enkele projecten in België. Stad Leuven, Liefst Leuven, UNIZO Vlaams Brabant & Brussel en Voka – Kamer van Koophandel Vlaams Brabant riepen al hun leden op om deel te nemen en een geëngageerde jongere voor één dag als medewerker te ontvangen in hun zaak. Ze krijgen een dag jong potentieel over de vloer en geven zo mee uiting aan hun manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Het bericht 750 jongeren zoeken een job voor één dag verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Wij zijn trots op de 750 geëngageerde jongeren uit Leuven. Om hen allen aan het werk te helpen, heeft de stad alvast zelf 40 vacatures geregistreerd. Maar dat is uiteraard niet voldoende. We rekenden ook op de bedrijven en handelaars om voldoende vacatures te registreren”, zegt schepen van mondiaal beleid Lies Corneillie.

De afgelopen jaren namen al heel wat bedrijven, waaronder Voka – Kamer van koophandel Vlaams-Brabant zelf, deel aan de YOUCA Action Day. Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant is overtuigd: “Steeds meer ondernemers zetten duurzaam ondernemen hoog op de agenda. Ook deze actie past daar perfect in. Jonge mensen de kans geven om een leerrijke werkervaring op te doen, en tegelijk een project van ondernemers in Guinee steunen. We hopen dat ook dit jaar weer een stijgend aantal ondernemers deze enthousiaste jongeren zal ontvangen.”

Ook Leuvense handelaars konden jobs aanbieden aan de scholieren. “YOUCA is een fantastisch initiatief. Winkeliers en horeca-uitbaters krijgen een hele dag nieuwe en frisse ideeën over de vloer en geven op hun beurt graag de liefde voor hun zaak mee”, vindt Tine Vandeweerd, Handelscoach van Liefst Leuven.

Ook UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel steunt de YOUCA Action Day graag en riep ondernemers op om er actief aan deel te nemen. “Jongeren duiken die dag het werkveld in, ondernemers maken kennis met potentiële werkkrachten, en via het Trias-project dragen we ons steentje bij aan het goede doel. Een win-win voor iedereen!”, besluit Elke Tielemans, directeur van UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel.

Praktisch
Werkgevers kunnen hun vacatures posten in de Youca Jobbank via jobbank.youca.be. Jongeren kunnen daar de hele maand september solliciteren voor hun favoriete job.

Het bericht 750 jongeren zoeken een job voor één dag verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over