100 verpleegkundestudenten kunnen gratis gebruik maken van een gloednieuwe fiets

17 september 2019 | 08u29 | Gepost door redactie
100 verpleegkundestudenten kunnen gratis gebruik maken van een gloednieuwe fiets
Al 25 jaar werkt Velo vzw uit Leuven aan basismobiliteit met de fiets voor iedereen. Ook onder de Leuvense studenten is de sociaal-ecologische onderneming een welbekend begrip. Dankzij een eerste succesvolle samenwerking met HR-dienstverlener Talent in Motion Healthcare kunnen 100 verpleegkundestudenten het komende academiejaar gratis gebruik maken van een gloednieuwe fiets. Met dit initiatief wil de specialist in projectverpleging niet alleen een mobiliteitsoplossing aanbieden maar eveneens een waardevol partnerschap opzetten met Velo, dat mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt opleidt en tewerkstelt.
Het bericht 100 verpleegkundestudenten kunnen gratis gebruik maken van een gloednieuwe fiets verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het ‘verpleging in beweging’- initiatief is bedoeld om het concept projectverpleging beter bekend maken bij de studenten. Zaakvoerder Mona Hulsmans merkt op dat veel jonge verpleegkundigen niet meer zitten te wachten op een vaste baan op één en dezelfde plaats. De verpleegkundigen van vandaag willen graag hun ervaring, kennis en kunde verruimen en rouleren liever tussen verschillende afdelingen en zorgorganisaties. Projectverpleging biedt dan een mooie uitkomst. Via uiteenlopende projecten in ziekenhuizen, woonzorgcentra en binnen de thuiszorg bouw je als verpleegkundige meer en sneller ervaring op. In een veranderende zorgsector is levenslang leren van cruciaal belang.

Vandaag bestaat het team uit meer dan 100 projectverpleegkundigen in vaste dienst die steeds in beweging zijn. Enerzijds letterlijk door de verplaatsingen naar de joblocatie, anderzijds figuurlijk omdat ze dankzij verschillende ervaringen sneller vooruitkomen in hun carrière.

Velo vzw bleek de ideale partner om dit initiatief op te zetten. “Als specialist in fietsmobiliteit beschikt Velo over de expertise en middelen om het administratieve en logistieke luik voor hun rekening te nemen. Bovendien zijn we erg trots dat we hiermee een onderneming steunen die opleidingskansen, werkervaring en tewerkstelling biedt aan diverse groepen uit de samenleving die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Als bedrijf hebben we immers een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen,” voegt Mona Hulsmans toe.

Het bericht 100 verpleegkundestudenten kunnen gratis gebruik maken van een gloednieuwe fiets verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over