Stad Landen moet 140.000 euro schadevergoeding betalen aan aannemersbedrijf

21 januari 2021 | 15u09 | Gepost door redactie
Bij de start van de bouw van het kinderdagverblijf
De stad Landen is door de Raad van State veroordeeld tot het betalen van zo’n 140.000 euro aan Aannemingen Janssen in het dossier van de nieuwbouw van het kinderdagverblijf. (foto eerste steenlegging) De stad gaat proberen een gedeelte te verhalen op het studiebureau.

“We hebben indertijd een aanbesteding gedaan voor de bouw van ons nieuw kinderdagverblijf ‘Ons Zonneke’. We hebben hiervoor een architect, dus een studiebureau onder de arm genomen. Er waren twee offertes bij de openbare aanbesteding: aannemer Vandersmissen en Aannemingen Janssen. Die offertes lagen dicht bij elkaar en het studiebureau heeft ons gezegd het aan Vandersmissen toe te wijzen “, aldus burgemeester Gino Debroux (L’anders).

Aannemingen Janssen is daartegen in beroep gegaan en heeft kunnen aantonen dat er een foute berekening gebeurde en dat zij dus de laagste offerte hadden. Ze hebben nu gelijk gekregen van de Raad van State.

“Volgens de uitspraak zou Janssen 10% schadevergoeding moeten krijgen, maar de rechter heeft het op ongeveer 140.000 euro teruggebracht. De stad is tegenpartij en nu gaan we proberen dat te verhalen op het studiebureau om minstens een gedeelde aansprakelijkheid te bekomen. Het is uiteindelijk het studiebureau dat ons heeft gezegd de bouw aan Vandersmissen toe te wijzen”, aldus de burgemeester.

Lees meer over