De Kringwinkel ‘Plus’ opent deuren in Landen

In de krinloopwinkel
Op woensdag 8 september 2021 openen de deuren van De Kringwinkel “Plus” in de “stad van het platteland” Landen. Deze (pop-up) Kringwinkel is niet zo maar een Kringwinkel, het is een Kringwinkel ‘PLUS’. Dit wil zeggen dat het een circulair belevingscentrum is, een pop-up Kringwinkel en er de komende maanden nog tal van andere circulaire activiteiten zullen plaatsvinden zoals een plantenruilbeurs, zaden bib,…

De Kringwinkel Hageland was al langer op zoek naar een locatie om een vierde Kringwinkel te openen. Om alle aangeboden herbruikbare spullen voldoende kansen op een tweede leven willen geven, was een uitbreiding van de winkelruimte noodzakelijk. Deze extra ruimte is nu gevonden in Landen. De stad zelf was al even vragende partij om samen met anderen een project rond tewerkstelling en milieu op poten te zetten. Zo ontstond het idee om een circulair belevingscentrum te openen in de loodsen van het voormalig militair domein. Domein ‘t Park is makkelijk bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de fiets of te voet als met de auto.

De Kringwinkel Plus bevindt zich in Loods F van Domein ‘t Park , ingang via de Koningin Astridlaan in Landen. De Kringwinkel “PLUS” zal maar liefst 1140 m² groot zijn en zal open zijn van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur., en dit minstens tot april 2022. (CH)

Lees meer over