De Kringwinkel ‘Plus’ in Landen: een bezoekje waard

In de Kringwinkel
De Kringwinkel “Plus” op Domein ‘t Park aan de Hannuitsesteenweg 80, met ingang via de Koningin Astridlaan in Loods F, werd officieel geopend door schepen Eddy Vandenbosch en verantwoordelijken van de Kringwinkel Hageland. Na de officiële opening stroomde het volk binnen.

Loods F staat haaks op de andere loodsen , bevindt zich dichtbij het gebouw van de villa, en is gemakkelijk te bereiken via diverse kanalen, als wagen, fiets, en openbaar vervoer. De ligging, vlakbij de taalgrens is bovendien een troef. Het gaat om een circulair belevingscentrum, incluis pop-uptweedehandswinkel, volledig ingericht met recycleerbare materialen.

Lees verder onder de foto

Kringloop huishoud

 Voor de verbouwingen werkten de organisatoren, samen met Tiens architectenbureau AST77, REused, Ducatech en tal van andere partners.

Lees verder onder de foto

Kringloopwinkel

De Kringwinkel “PLUS” is liefst 1140 m² groot zijn en zal open zijn van maandag tem vrijdag van 10 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur. Het is de bedoeling om loods F uit te bouwen tot een circulair belevingscentrum waar ook anderen met goede ideeën rond het herwinnen van grondstoffen en talenten welkom zijn; (CH)

Kringlooppotten

Lees meer over