Drie medailles in volle lockdown

chocolatier Reen
Ondanks de lockdown en de onzekere afloop van de wedstrijd behaalde Chocolatier Reen drie medailles voor de regionale competitie Benelux van de International Chocolate Awards.

Omdat postkantoren in Parijs gedurende de maand maart vele postpakketten blokkeerden, besloot de jury om de wedstrijd een maand later opnieuw te organiseren. Deze keer werd Hannover, Duitsland de plaats om de Beneluxwedstrijd van de International Chocolate Awards te coördineren. Deze wedstrijd richtte zich op chocoladeproducten van chocolatiers gevestigd in België, Nederland en Luxemburg. Winnaars gaan later in 2020 door naar de Wereldfinale.

Chocolatier Reen slaagde erin om drie medailles in de wacht te slepen. “Een boost voor de moraal”, vertelt ze. “Na die gekke maanden van onzekerheid en kwakkelende verkoop is dit een fijne opsteker die ons goesting geeft in het volgende chocoladeseizoen. Het Duiveltje is onze zomerse praline op basis van een pikante karamelchocolade met een laagje confituur van passievruchten. De Zoethoutpraline is mijn persoonlijke favoriet, die ik maak met een infusie van zoethout in een 40% melkchocolade van Ecuadoriaanse origine. Allebei goed voor zilver. En tenslotte viel onze Speculoospraline blijkbaar ook in de smaak, want daarmee scoorde ik brons.”

Dit brengt het totaal aantal medailles van Chocolatier Reen op 12, waarvan twee ‘World Bronze’ in 2018 en 2019. “En ook dit jaar bestaat de kans op een wereldmedaille want elke medaille die je behaalt op een regionale wedstrijd is een toegangsticket voor de wereldfinale.”

Over Chocolatier Reen 

Reen is gebeten door chocoladewerk en de zoete keuken. In haar ambacht wil ze van elke degustatiepraline een minidessert maken. De kwaliteit en de origine van de grondstoffen krijgen daarbij alle aandacht. Haar filosofie kan je samenvatten als ‘zero compromis’. In een sector waar vaak wordt teruggegrepen naar industriële producten, derivaten en goedkope grondstoffen kenmerkt Reens assortiment zich door topkwaliteit. Deze lijn trekt ze zowel door in de aankoop van couverturechocolade, single origin chocolade, noten en vruchten als in de ambachtelijke werkwijze: small batch en altijd vers.

In 2017 en 2018 behaalde ze in totaal 6 keer brons tijdens de ‘International Chocolate Awards’. De Lavendelpraline en de praline met verse munt waren beide goed voor ‘Belgian Bronze’ in 2017. De praline van blonde chocolade met vanillevulling, de Rabarberpraline en de Duindoornbespraline kaapten 'Benelux Bronze' weg in 2018. Met de Rabarberpraline behaalde ze zelfs ‘World Bronze’ in 2018.

De Bergamotpraline en Belize-praline waren goed voor 'Benelux Gold' en 'Benelux Silver' in 2019 en de Bergamot praline stootte door naar ‘World Bronze’ in 2019.

In 2020 bemachtigde ze tweemaal ‘Benelux Silver’ voor het Duiveltje en de Zoethoutpraline; en de Speculoospraline was goed voor ‘Benelux Bronze’.

International Chocolate Awards

Voor de zesde maal, werd in 2020 de degustatiewedstrijd ‘International Chocolate Awards’, georganiseerd. Belgische, Nederlandse en Luxemburgse artisanale chocolatiers werden uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd.

In tegenstelling tot andere jaren bevonden de leden van de internationale jury zich elk in hun woonplaats. Alle inzendingen werden vanuit Hannover, Duitsland verdeeld naar 11 verschillende juryleden in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk.

De producten werden beoordeeld volgens een speciaal ontwikkeld jurysysteem, dat na internationale beoordelingen en consultatie met onafhankelijke experts over de hele wereld, werd gecreëerd.

Lees meer over