Katja en Greet willen zorgboerderij starten

19 augustus 2021 | 09u52 | Gepost door annpeeters
Greet en Katja
Onlangs gingen Katja Van Goethem en Greet Herkes van start met een kleine pluk- en beleeftuin in Nieuwrode. Hun grote droom is de opstart van een zorgboerderij. Daarvoor zijn ze op zoek naar een geschikt pand met veel grond.

“Wij zijn Katja Van Goethem en Greet Herkes en gaven de afgelopen 15 jaar zorg en ondersteuning aan mensen met (jong) dementie en hun mantelzorgers”, zeggen de dames. “We merkten dat samen bezig zijn in de natuur helend werkt en zelfs uren later nog voor een positief effect zorgt. Zo ontstond het idee om een zorgboerderij te starten voor jong en oud met een kwetsbaarheid: burn-out, autisme, chronische ziekte, herstel van een behandeling, … noem maar op.”

Katja ging biologische en biodynamische landbouw studeren in Antwerpen en hoopt volgend jaar het installatie-attest te halen. “We willen dan het telen van biologische bloemen en het houden van kippen voor eitjes combineren met zorg. In afwachting van een geschikt pand met de nodige grond (minstens anderhalve hectare) in de provincie Vlaams-Brabant, Antwerpen of Limburg, startten we alvast met een kleine pluk- en beleeftuin in Nieuwrode, aan het veldweggetje ter hoogte van Hooghuis 12. Elke woensdag- en zaterdagnamiddag zaaien, wieden, lachen en oogsten we samen tussen 14 en 17 uur. Vanaf 17 juli organiseren we er plukmomenten waarop bezoekers hun eigen boeket kunnen knippen en samenstellen.”

Meer info via het Instagram account @zorgboerderijrimpeling of mail: info@rimpelingvzw.be

Lees meer over