In Holsbeek krijgt elke horeca-uitbater een CO2 meter

co2 meter
Nadat de ziekenhuiscijfers veelbelovend waren en de vaccinatiecampagne een wervelend beloop kende, konden de terrassen eindelijk na meer dan 6 maanden open gaan. Holsbeek zorgde er alvast voor dat de terrassen van de horeca konden uitbreiden, maar wil nog een stapje verder gaan en de horeca een extra ruggensteun geven.

In overleg met de cafébazen wil het gemeentebestuur gratis een CO2-meter ter beschikking te stellen van de horeca en de verenigingszalen, want na de opening van de terrassen, zullen nu ook de binnenruimten van de horeca open gesteld worden, dit vanaf 9 juni.

Een CO2-meter meet de verhouding van CO2 in de lucht en geeft de binnenluchtkwaliteit aan. Zo weet je wanneer het noodzakelijk is om de ruimte extra te verluchten. Het verluchten van ruimtes zorgt ervoor dat het CO2 gehalte daalt en de luchtkwaliteit in de ruimte verbetert. Het is dus belangrijk om voldoende circulatie en ventilatie te voorzien. Een CO2 meter toetst af of de hoeveelheid ventilatie voldoende is. Het coronavirus krijgt op deze manier veel minder kans om zich te verspreiden.

Het schepencollege legt een voorstel ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad van 25 mei 2021, waarbij elke horecazaak en verenigingslokaal met drankuitbating een CO2-meter ontvangt. De subsidie voor de aankoop van de CO2-meter dient aangevraagd te worden bij de dienst KMO van de gemeente Holsbeek (Tel. 016 62 95 03) die de aanvragen verwerkt. Er wordt een budget van 5000 euro voorzien.

Lees meer over