Wordt er Pfizer of Astrazeneca getapt op de Hoegaardse markt?

2 April 2021 | 10u50 | Gepost door redactie
Lancering Genieke in oeaarden
Op Palmzondag werd het etiket van 'Genieke 107' bekendgemaakt en tijdens de zaterdagvoormiddagmarkt op 3 april wordt Genieke 107, het nieuwe bier van het Moutgaarden Brewing Team gelanceerd. Of wordt er toch Pfizer of Astrazeneca van ’t vat getapt?

“Moutgaarden is in volle voorbereiding voor de eerste verkoopdag en meteen ook de lancering van Genieke 107 op de zaterdagvoormiddagmarkt in Hoegaarden. Aangezien er spijtig genoeg geen bier mag getapt of geschonken worden zijn we opzoek gegaan naar alternatieven en we hebben die ook gevonden. We zijn nog op zoek naar goede tappers om zoveel mogelijk van het spul uit een vat te krijgen want er is heel wat lobbywerk nodig geweest om aan deze lucratieve drankjes te geraken”, lacht Yves Willems, van het Brewing Team.

Genieke 107 is het tweede blonde bier van Moutgaarden, het gewraakte bier ‘Clementus’ dat een andere naam moest krijgen. Clementus, genaamd naar Geert Clément, de inspirator van de brouwers van Moutgaarden, kon niet omdat er in Herzele al een Clément bier bestond. Dorpsbewoners suggereerden heel wat namen, maar uiteindelijk ging het om een keuze tussen ‘Autchard’, de Waals-Franse naam voor Outgaarden en ‘Genieke 107’. Uiteindelijk werd het einde vorig jaar een echte verkiezing tussen die twee en Genieke 107 haalde het met voorsprong. Op het nieuwe etiket van het bier staat trouwens het silhouet van Genieke Steenwinckel.

Genieke Steenwinckel een straffe madam uit Outgaarden vierde in woonzorgcentrum 'Villa Hugardis' op 31 januari 2017 haar 107de verjaardag en werd  daarmee de oudste inwoner van Hoegaarden ooit. Ze overleed een week later. Naar haar werd het bier vernoemd.

Lees meer over