Pall Life Sciences Belgium in Hoegaarden naar 750 werknemers

Pall zoekt collega's
Het bedrijf Pall Life Sciences in Klein Overlaar opende vier jaar geleden een nieuw gebouw, langs de steenweg naar Tienen in Hoegaarden. Er werd toen plaats gemaakt voor 270 werknemers. Op dit ogenblik is dat gegroeid tot 650 mensen en Pall zoekt er nog 100 bij voor de site Hoegaarden: dus 750 in totaal.

Wie met de wagen van Hoegaarden naar Tienen rijdt of omgekeerd kan er niet naast kijken. Ter hoogte van Pall staan grote plakkaten (foto)  in beide landstalen: ‘wij zoeken 100 collega’s in Hoegaarden’. Raf Vanheel, site manager at Pall Life Sciences: “We zoeken productie operators, omdat we onze productie willen opdrijven. Onze productiecapaciteit moet stijgen, vandaar de oproep”.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanleveren van processystemen en oplossingen binnen de biotech en farmaceutische industrie, en maakt ultra zuivere verpakkingen. Pall is al jaren één van de grootste werkgevers in de regio. Pall Life Sciences opende einde 2017 het nieuwe gebouw in Overlaar. Op dat ogenblik kwam er ruimte voor 270 werknemers, maar ondertussen is het aantal werknemers gegroeid tot 650. Nu worden er nog 100 bij gezocht, wat het totaal op 750 zou brengen. Hetzelfde gebeurt met de omzetcijfers: in 2017 bedroeg de omzet 75 miljoen euro, nu in 2021 ligt dat al boven de 200 miljoen euro.

Lees verder onder de foto

Raf Vanheel en Hans Decoster bij de opening

Van Newform over Atmi naar PALL

Schepen voor Handel en Economie Hans Decoster (CD&V) schetste kort de historiek van het bedrijf bij de opening in 2017 (foto) : "Ik heb de stichter van dit bedrijf vader Huynen nog gekend en ook het eerste rode bakstenen gebouw van Newform. Hier werden toen kragen gemaakt, 'collen' in het dialect, vandaar 'het Kollefabrikske' in de volksmond. Daarna oriënteerde het bedrijf zich naar hoogwaardige verpakkingen. Toen het in 1999 aan Atmi, later overgenomen door PALL, verkocht werd, waren er 45 medewerkers en was de omzet 5 miljoen euro,  In 18 jaar tijd is dat 15 maal vermenigvuldigd tot 75 miljoen euro". Nu dus al over de 200 miljoen. (CH)

Lees meer over