Celis Brewery zit in slechte papieren

9 juli 2019 | 16u53 | Gepost door redactie
“Stop met alcoholarm bier alcoholvrij te noemen”
De Amerikaanse brouwerij Celis Brewery, die werd opgericht door de overleden Vlaamse brouwer Pierre Celis, de man die ooit Hoegaarden bedacht, zit in slechte papieren. Celis Brewery kijkt aan tegen een schuldenberg van minstens 10 miljoen euro en vraagt nu bij de rechtbank bescherming aan tegen de schuldeisers.
Het bericht Celis Brewery zit in slechte papieren verscheen eerst op Leuven Actueel.

Pierre Celis was de uitvinder van het Vlaams witbier. Dat begon hij in de jaren 1960 te produceren in Vlaanderen, en hij noemde het naar zijn dorp Hoegaarden. In 1985 werd de brouwerij opgekocht door biergigant AB InBev, en Pierre trok met zijn Vlaams witbier naar de Verenigde Staten. In Texas richtte hij een nieuwe brouwerij op, en die draaide op volle toeren, omdat de Amerikanen gek bleken op witbier.

Celis overleed echter in 2011, en sindsdien lijken de zaken in Celis Brewery van kwaad naar erger te zijn gegaan. Onlangs zou de hele brouwerij – behalve de originele koperen brouwketels en het recept – geveild worden, maar dat ging uiteindelijk niet door. Wel vroeg het bedrijf bescherming tegen haar schuldeisers aan. Daarna zal Pierres dochter Christine het bedrijf herstructureren en het nadien verkopen aan twee Texaanse ondernemers. Zelf zal ze er wel aan de slag blijven.

Het bericht Celis Brewery zit in slechte papieren verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over