Na 52 jaar geeft Frédéric van der Kelen de fakkel van Brouwerij Haacht door

Haachts schepencollege wil haalbaarheidsstudie over intergemeentelijk zwembad
De CEO van Brouwerij Haacht, de heer Frédéric van der Kelen, heeft vandaag aan de Raad van Bestuur zijn intentie bekendgemaakt om af te treden als CEO, de functie die hij al 52 jaar bekleedt. Frédéric van der Kelen heeft er dagelijks aan gewerkt om het bedrijf een sterke internationale reputatie te bezorgen alsook een unieke positionering op de Belgische markt. Frédéric van der Kelen neemt het voorzitterschap van Co.Br.Ha. Zijn zoon Boudewijn van der Kelen is aangesteld om hem op te volgen en wordt de nieuwe CEO van de Brouwerij.

Met een omzet van 108 miljoen euro in 2019 onderscheidt Brouwerij Haacht zich van haar concurrenten dankzij de uitmuntendheid van haar producten en haar uitgesproken aanwezigheid in de horeca in België en Frankrijk.

Frédéric van der Kelen heeft een uitzonderlijke brouwerij opgebouwd, waarbij hij honderden werknemers van een stabiele en fascinerende job heeft voorzien in een voor ons land kenmerkende sector. Vandaag is Brouwerij Haacht de vierde grootste Brouwerij van België. De leden van de Raad van Bestuur en het personeel huldigen het werk en de inzet die hun CEO gedurende een halve eeuw heeft geleverd. Vanuit zijn nieuwe functie als voorzitter van Co.Br.Ha., kan de onderneming nog steeds beroep doen op zijn expertise.

“Ik ben zeer vereerd deze nieuwe taak op mij te kunnen nemen en om van Brouwerij Haacht een Belgisch bedrijfsmodel te blijven maken dat de tradities van het verleden respecteert en zich kan aanpassen aan toekomstige uitdagingen”, zegt Boudewijn van der Kelen.

Op 2 november 2020 zal Boudewijn van der Kelen starten met zijn nieuwe rol als CEO.

Lees meer over