Drie medailles voor SUPER 8-bieren van Brouwerij Haacht op International Beer Challenge

Super 8 Flandrien wint goud
Drie bieren uit het SUPER 8-gamma van Brouwerij Haacht hebben tijdens de International Beer Challenge 2020 eremetaal gewonnen. SUPER 8 Flandrien, SUPER 8 IPA en SUPER 8 Export gingen respectievelijk met goud, zilver en brons naar huis.

De International Beer Challenge (IBC) in Londen beloont en promoot de beste bieren ter wereld. Brouwerijen uit meer dan 30 landen waagden dit jaar hun kans in 72 categorieën, meer dan 500 bieren werden geproefd. Het is reeds het 24ste jaar dat de wedstrijd werd georganiseerd, waarbij het jureren dit jaar voor het eerst via Zoom verliep.

De Brouwerij Haacht kon ook dit jaar enkele prijzen in de wacht slepen. Het blonde bier, de SUPER 8 Flandrien behaalde goud in de categorie ‘Belgian/Continental-Style Blonds’. De amberkleurige SUPER 8 IPA won zilver in de categorie ‘Belgian India Pale Ale’, terwijl de lichtblonde en glutenvrije SUPER 8 Export het podium van de ‘Pilsners’ haalde.

“Dit is de zoveelste bevestiging dat onze lekker onverwachte SUPER 8-familie een schot in de roos is”, zegt Boudewijn van der Kelen, CEO bij Brouwerij Haacht. “Nu ook de SUPER 8 Flandrien – de jongste telg – zijn eerste grote prijs rijdt, hebben alle vijf SUPER 8-bieren minstens één prestigieuze beker in de kast staan. Samen zijn ze ondertussen goed voor maar liefst zestien stuks, een prachtprestatie voor zo’n jong merk. We zijn hier enorm fier op en het geeft ons extra motivatie om het gamma verder uit te bouwen.”

Lees meer over