Cibo zoekt collega’s

5 september 2019 | 12u23 | Gepost door redactie
Cibo zoekt collega’s
Dat het tegenwoordig geen sinecure is om openstaande vacatures ingevuld te krijgen, daar kijkt niemand nog vanop. Van de befaamde ‘war for talent’ hebben we het laatste wellicht nog niet gezien en dat zet werkgevers zoals Cibo uit Tildonk aan tot actie. “Vooral de meer technische profielen krijgen we moeilijk ingevuld en daarom lanceren we een grootschalige rekruteringscampagne”, aldus HR-verantwoordelijke Sophie Gilles.
Het bericht Cibo zoekt collega’s verscheen eerst op Leuven Actueel.

Bij Cibo zijn ze in de eerste plaats op zoek naar machine- en technische operatoren en dat is beslist geen toeval. “Om te beginnen is Cibo als aanbieder van innovatieve schuuroplossingen in de vorm van schuur-, slijp- en polijstproducten nog steeds in volle expansie”, legt Sophie Gilles uit. “Zelfs in de Benelux is de groei nog significant, al zijn we hier al decennialang actief en weten de professionals in de schuurwereld ons gemakkelijk te vinden. Maar de focus ligt toch vooral op het buitenland met groeimarkten als de VS, Spanje en Duitsland. Omdat we steeds meer producten onafhankelijk en dus zelf willen produceren, hebben we de afgelopen maanden ook geïnvesteerd in de uitbouw van ons machinepark. En daar zoeken we dus meer technische profielen voor, die naast het bedienen van de machines ook de programmatie voor hun rekening nemen en continu zoeken naar verbeteringen in het productieproces. Maar ook machine-operatoren zijn meer dan welkom. Voor onze reguliere productiemedewerkers hebben we dan weer een goede samenwerking lopen met VELO, dat mensen opleidt die moeilijker hun weg vinden op de arbeidsmarkt.”

Karim zkt. collega’s

Om die profielen te vinden en zoveel mogelijk potentiële werkkrachten te bereiken, trekken ze bij Cibo alle registers open. “Het zou alleszins al raar moeten lopen als je dezer dagen niet met ons in aanraking komt in de wijde omgeving rond Leuven”, lacht de HR-verantwoordelijke. “Of beter gezegd met Karim, één van onze technische operatoren die bereid werd gevonden om als uithangbord te fungeren. Van billboards op drukke invalswegen tot affiches, broodzakken, bierviltjes en zelfs een grote display bij Kinepolis Leuven, geen mogelijkheid wordt onbenut gelaten. Geïnteresseerden mogen zich altijd melden op onze speciale jobsite jobs.cibo.be.”

Meer vacatures dan werkzoekenden

Een werkgever die de grote middelen inzet om geschikt personeel te vinden, je komt het meer en meer tegen. Niet onlogisch als je een blik werpt op de statistieken. “De hele problematiek laat zich nog het best samenvatten door het simpele gegeven dat er in Vlaams-Brabant nu al een tijdje meer vacatures zijn dan werkzoekenden”, verwoordt Steve Vanhorebeek van werkgeversorganisatie VOKA het. “Kijken we bijvoorbeeld naar het arrondissement Leuven, dan zien we daar 13.898 openstaande vacatures voor maar 12.376 werkzoekenden. Het overgrote deel van hen heeft ook eerst nog een opleiding nodig alvorens effectief van start te kunnen gaan. Zelf opleiden, is anno 2019 dus de enige oplossing. Dát, en een originele rekruteringscampagne bedenken bijvoorbeeld om door iedereen gezien te worden.”

Het bericht Cibo zoekt collega’s verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over