Lekkere streekproducten en artisanale bereidingen van bij ons

5 maart 2021 | 11u06 | Gepost door redactie
boeren en buren
Sinds eind vorig jaar heeft de gemeente Geetbets haar eigen Buurderij, waar je producten en artisanale bereidingen van lokale producenten kan aankopen. Het concept slaat aan en steeds meer mensen vinden de weg naar de Buurderij.

Bij de Buurderij in het parochiecentrum Hogen kan je elke woensdag terecht voor het afhalen van verse groenten, fruit, brood, zuivel en vlees recht van bij de boer. Aanvullend vind je er ook lekkere streekproducten en artisanale bereidingen. Alle producten bestel je op voorhand via www.boerenenburen.be.

De Buurderij is een enorm succes tot nu toe! “Elke week zijn er een 50-tal enthousiaste buren”, vertelt Katrien Weckx. “Maar nu willen we dat enthousiasme met iedereen delen en nog meer mensen het concept leren kennen. Elke nieuwe buur die vanaf 1 maart bestelt voor een bedrag van € 30 krijgt € 5 korting (kortingscode: SMAKELIJK).

Het concept is eenvoudig: via www.boerenenburen.be kan je gratis een account aanmaken als 'Buur' en je aansluiten bij de Buurderij. Je plaatst en betaalt je bestelling online, ten laatste op maandag om middernacht. Op woensdag kan je je bestelling ophalen tussen 18.30 en 20 uur op de Buurderij in Parochiecentrum Hogen, bij de boeren zelf. Je kan bestellen wanneer en hoe vaak je wil, zonder verplichtingen, minimumbestelling, vaste pakketten of een abonnement.

Een overzicht van de lokale producten vind je op www.boerenenburen.be. Er zijn appels en peren van Wouter Janssens uit Hogen, biologische oesterzwammen van Jan en Lieve Raymaekers uit Geetbets, lamsvlees van Zorgboerderij Hof ’t Saar in Geetbets, Duroc De Riegel varkensvlees van Yvan en Nadine Schurmans uit Kortenaken, groentjes van De Winning, melk en zuivelproducten van Melkerhei uit Linter, rundvlees van Ter Hees in Halen, aardappelen van de Beinshoeve in Wommersom. Maar er is ook heel wat lekkers zoals speculaas van speculaasbakkerij Vanvuchelen in Grazen of Authentijd in Hogen. Zo kan je ook je huis opfleuren met prachtige boeketten van Rosette Hendrickx, biologische bloementeler Veldkleur in Rummen. Kortom, alle sectoren zijn vertegenwoordigd. Alle lokale landbouwers en producenten zijn van harte welkom om hun producten aan te bieden.

Alle info over Buurderij Geetbets is te vinden op de gelijknamige Facebookpagina en Instagrampagina Buurderij Geetbets. Meer informatie over het concept van de Buurderij en je eerste bestelling plaatsen, kan via de website www.boerenenburen.be.

Lees meer over