Winnaar gouden staaf in Diest bekend

15 februari 2021 | 19u58 | Gepost door redactie
Gouden staaf Diest
De winnaar van de “Shoppen in Diest is goud waard” spaaractie is bekend. Er werd op maandag 15 februari 2021 iemand heel blij gemaakt in de Demerstad.

Huisarts en Diestenaar Abigail Delooz werd uit meer dan 50.000 inzendingen getrokken en kreeg de gouden staaf uitgereikt in aanwezigheid van gedeputeerde Ann Schevenels, burgemeester Christophe Degraeve, schepen van Lokale Economie Maurits Vande Reyde en Juwelen Coolens, die de actie mee steunde.

"Ik wil iedereen heel erg danken om in Diest te blijven shoppen. Meer dan 50.000 spaarkaarten zorgden voor een hefboomeffect van ongeveer 2,5 miljoen euro voor de Diestse lokale handel. Dat is onmisbaar in deze tijden", zegt schepen Vande Reyde.

"We deden als stad bewust niet mee aan het uitdelen van 'gratis' koopbonnen van 10 euro voor elke inwoner. De kostprijs daarvan is gigantisch groot voor de stadskas en het effect verwaarloosbaar, zo bleek uit studies. Dit soort gerichte acties heeft een beperkte investering en een veel groter hefboomeffect, ook voor de handel in onze gemeenten. We blijven verder inzetten op ondersteuning die onze lokale handel echt vooruit helpen."

Lees meer over