Kringloopwinkel in Diest blijft dicht tot en met 2 mei

Kringloopwinkel in Diest moet tijdelijk dicht.
De Kringwinkel, het geefpunt en De Kilomeet langs de Nijverheidslaan in Diest blijven dicht tot en met 2 mei. De winkel ging maandag 26 april niet open nadat één van de medewerkers positief had getest op het coronavirus. Dat werd beslist na verder intern en extern overleg.

“De beslissing om De Kringwinkel maandagochtend gesloten te houden was een preventieve beslissing. We deden het ook om de problematiek rustig en stap voor stap te kunnen bekijken” zegt directeur Paul Stessens. “We hebben de situatie ondertussen grondig geëvalueerd en, samen met onze externe preventieadviseur IDEWE, namen we nu de beslissing om de deuren nog even dicht te houden. Better safe than sorry.”

Sinds de start van de coronacrisis werken de teams al in bubbels.  “We willen die niet graag mixen en daarom willen we een deel van een andere bubbel niet laten inspringen in Diest en verkiezen we het team daar thuis te laten. Dit is een harde maatregel en het is jammer dat dit net nu gebeurt, nu de niet-essentiële winkels opnieuw zonder afspraak weer open mogen. De deuren gaan pas weer open wanneer dit onder veilige omstandigheden kan voor onze medewerkers en onze klanten.”

De winkels in Aarschot en Tienen blijven open en iedereen kan ook terecht op de online winkels (www.uwkringding.be en www.kringshop.be.)

Voor de online klanten wordt in Diest een afhaalpunt georganiseerd aan de winkel.

Via hun sociale media en website (www.kringwinkelhageland.be) houdt de Kringloopwinkel iedereen op de hoogte van de evolutie.

Lees meer over