Geef je streek cadeau via Toerisme Diest

18 december 2020 | 11u35 | Gepost door redactie
Geef je streek cadeau
Het eindejaar nadert met rasse schreden en dan wordt het weer zoeken naar dat ideale geschenk voor vrienden en familie. Wil je graag origineel uit de hoek komen? Geef dan je streek cadeau!

De stad Diest roept op om lokaal te kopen. Zo kan je nu ook een pakket met de strafste producten uit de streek kopen.
"Dat Vlaams-Brabant rijk is aan hoeve- en streekproducten is geen mysterie. Naast de verse producten zoals verse kazen, huisbereide charcuterie, grondwitloof, tafeldruiven, appels, peren, asperges, aardbeien, frambozen, kersen, … zijn er ook tal van andere producten. Denk maar aan de vele bieren en wijnen, likeuren, gins, jenevers, snoepjes, confituren, honingsoorten, chocolade, koekjes, mosterd, wafeltjes, speculaasjes, sausjes, en ga zo maar verder. Het aanbod aan Vlaams-Brabantse streekproducten lijkt eindeloos", zegt schepen van Toerisme, Geert Cluckers. 
Sinds de pandemie en de daaraan gekoppelde staycation hebben we nog meer ontdekt in welke prachtige streek we wonen. Die streek kan je ontdekken en zien en maar bij onze dienst toerisme kan je ze ook ruiken en proeven. Onze gegeerde streekproducten zijn een troef voor het Hageland.”
 
"Naast de unieke smaken van deze producten, kies je ook voor échte verhalen. Streekproducten worden met ambacht en liefde gemaakt, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt. Je toont met een streekpakket je hart voor de streek. En hoe leuk is het niet om te weten dat deze straffe producten in je eigen buurt worden gemaakt? Je verkleint je ecologische voetafdruk want je houdt de voedselkilometers beperkt én je ondersteunt de lokale economie. Door een bezoek te brengen aan de producent zelf, koop je rechtstreeks en dit schenkt je heel veel vertrouwen. Onze producenten zijn je heel dankbaar voor je keuze! Kortom, je wordt een échte streekambassadeur", voegt Cluckers er aan toe.

Praktisch
Wil je de streekproducten uit Vlaams-Brabant ontdekken? Surf dan zeker naar www.toerismediest.be of bezoek onze toeristische dienst. Je vindt er zeker wat je in onze gemeente kan ontdekken.

 

Lees meer over