Extra diensten voortaan digitaal in Diest

12 April 2021 | 15u14 | Gepost door redactie
E-loket stads Diest breidt uit
De stad Diest introduceert het digitaal loket voor bewoners- en werknemerskaarten. Samen met parkeerbeheerder APCOA nam de stad mobiliteitsinnovator InTouch onder de arm om het digitaal loket uit te bouwen. Voortaan kan zo iedereen van thuis uit al zijn parkeerproducten raadplegen, wijzigen en betalen.

Tot nu toe moesten bewoners of mensen die in Diest werken een mail sturen naar parkeerbeheerder APCOA om een bewoners- of werknemerskaart aan te vragen. Dat is voorgoed verleden tijd. Vanaf vandaag kan iedereen van thuis uit al zijn parkeerproducten raadplegen, wijzigen en betalen dankzij het digitaal loket.

“Inwoners, werknemers en zorgverstrekkers worden nu nog sneller geholpen. Ze moeten zich niet meer naar de parkeerwinkel begeven om een abonnement in orde te maken. Wij brengen de parkeerwinkel naar hen”, zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest). Mensen die minder goed overweg kunnen met een digitaal loket kunnen nog altijd telefonisch contact opnemen met APCOA, of langskomen in de parkeershop op het stadhuis. Let wel op! Door de huidige coronamaatregelen kunnen bezoekers er alleen dinsdag op afspraak terecht van 16 tot 19 uur. 

Praktisch 

Wie een bewonerskaart of parkeervergunning wil aanvragen, wijzigen of verlengen, kan voortaan bij het digitaal loket van InTouch terecht via https://diest.intouch.be/eloket/.

Daar kan je je aanmelden met de E-ID kaartlezer of via itsme® en een profiel aanmaken. Diestenaren krijgen dan een duidelijk overzicht van hun parkeerkaarten: hoelang is de kaart nog geldig, is de betaling in orde, ontbreken er nog documenten etc. Ook de betaling en verzameling van documenten gebeurt online. Bovendien krijgen gebruikers een herinnering als hun bewonerskaart of parkeervergunning gaat vervallen. Van zodra inwoners en werknemers een nieuwe parkeervergunning aanvragen via het digitaal loket, zullen ze die zien staan op het online platform. Huidige abonnementen zijn nog niet zichtbaar. Alle info over het digitaal loket voor parkeervergunningen vind je op www.diest.be/parkeren-in-diest.

Digitale parkeervergunning 

Eerder lanceerde de stad samen met parkeerbeheerder APCOA ook al de digitale parkeervergunning. Daardoor moeten bewoners en mensen die in Diest werken sinds dit jaar geen papieren bewonerskaart of vergunning meer achter de voorruit van hun voertuig plaatsen. De bestaande bewoners- en werknemerskaarten blijven geldig tot de vervaldatum ervan en zijn ook in het nieuwe systeem opgenomen.

 

Lees meer over