Diestse schepen woedend op oproepers tot boycot handelaars

Schepen Vande Reyde van Diest
Op Facebook circuleren heel wat oproepen tot het boycotten van handelaars die de CST-regelgeving volgen. Diestse schepen Vande Reyde is woedend.

Op Facebook circuleren er berichten vanuit (veelal anonieme) accounts om handelszaken in Diest en andere steden te boycotten die de CST-regels volgen. Daarbij wordt zelfs de expliciete wens geuit ze failliet te laten gaan.

Dat pikt Diestse schepen van Lokale Economie, Maurits Vande Reyde, duidelijk niet. "Laat het duidelijk zijn: dit is schandelijk, laf en onaanvaardbaar. Als je dergelijke berichten tegenkomt: geef ze zeker door aan ons en rapporteer ze op Facebook. Onze handelaars doen al twee jaar hun uiterste best om klanten te blijven bedienen, ondanks de dikwijls moeilijke omstandigheden en steeds wijzigende regels. Zij hebben niet gevraagd om deze crisis. Wie er in zijn hoofd haalt om op zo'n laffe manier op te roepen winkels te boycotten (en verkeerdelijk denkt dat anoniem te kunnen doen) is in Diest zeker aan het verkeerde adres", zegt Vande Reyde.