Veel belangstelling voor bedrijfsunits aan Vavantassite in Roosbeek

Vavantas in Roosbeek

De Vavantassite in Roosbeek-Boutersem is altijd al ingekleurd geweest als KMO-zone, maar er was altijd maar één winkel op.  De Vavantaswinkel is gestopt en een projectontwikkelaar heeft het gekocht. Het is nu wachten op de omgevingsvergunning, maar heel wat kleine zelfstandigen ondernemers zijn geïnteresseerd in de nieuwe KMO-zone, zowel uit Boutersem als uit Bierbeek. Onderhandelingen zijn aan de gang.

Het project heeft betrekking op het bouwen van geschakelde KMO units en is opgevat op basis van de nieuwe beleidsopties als zuinig en meervoudig ruimtegebruik, het bundelen van de toegang en het delen van parkeerterreinen, en het vrijwaren van ruimte voor water.

Het openbaar onderzoek met het oog op het bouwen van KMO units startte op 16 september  en liep tot 15 oktober vorig jaar. De gemeente organiseerde in dit verband op 20 september een infomarkt. Schepen voor Ruimtelijke Ordening Janina Vandebroek (Open VLD): “Einde november is er een stedenbouwkundig attest afgeleverd om de site om te vormen tot KMO-zone, waarbij het winkelpand zou blijven bestaan, met moduleerbare KM Units achteraan. Het is dus de bedoeling dat die units kunnen gewijzigd worden.”

“Er moet nu nog wel een omgevingsvergunning komen waarin alle details staan, want het stedenbouwkundig attest is nog veel te vaag”, aldus de schepen. (CH)