Iconisch café Parijs-Roubaix in Kerkom te koop

26 April 2021 | 18u02 | Gepost door redactie
Café Parijs Roubaix te koop
We maakten reeds melding van het feit dat de viering van Parijs-Roubaix winnaar Georges Claes, die in 1994 overleed, moest uitgesteld worden. Nu zal dat misschien ook zonder zijn café Parijs-Roubaix zijn in Kerkom-Boutersem, want dat staat te koop.

Op 21 april 1946, nu 75 jaar geleden won Georges Claes uit Boutersem zijn eerste Parijs-Roubaix. Dat was een gelegenheid om nu de man te vieren, maar door corona kon het niet. Niet getreurd, want Georges Claes won twee jaar op rij Parijs-Roubaix, ook in 1947. De 75ste verjaardag van zijn overwinning kan nog perfect volgend jaar gevierd worden. De gemeente had gehoopt Georges Claes 75 jaar na zijn overwinning te kunnen herdenken met een kasseienparcours, een evenement met oud-winnaars van Parijs-Roubaix, een fototentoonstelling. Uitkijken wat het wordt volgend jaar.

Georges Claes was prof van 1939 tot 1953. Het eerste jaar dat hij prof was brak WOII uit. In 1941 werd er opnieuw gekoerst en hij won de Omloop van België. In 1942 behaalde hij 10 overwinningen. In 1943 bleef hij steken op tweede plaatsen in de Waalse Pijl en het Belgisch kampioenschap. In 1944 werd hij zesde bij zijn eerste deelname aan Parijs-Roubaix. In 1946 en 1947 volgden zijn grote zeges.

Na zijn carrière opende Georges Claes zijn café Parijs-Roubaix in Kerkom. Zijn zoon Georges Claes junior, ook ooit een beroepswielrenner, hield het café nog enkele jaren na het pensioen van zijn vader open, maar nu stelt de huidige eigenaar Walter Vangoidsenhoven het gebouw  te koop.

Lees meer over