Bierbeek organiseert allereerste Zomermarkt

markt
Aanstaande zondag, 4 juli 2021, organiseert de gemeente Bierbeek de allereerste Zomermarkt. Tijdens het bezoek aan de markt kan je bovendien mooie lokale prijzen winnen. Voor de organisatie van die wedstrijd wordt een gloednieuwe digitale promotool gebruikt.

Zin om te belevenisshoppen in een uniek kader? Kom dan zeker op zondagnamiddag 4 juli van 13u tot 18u naar de eerste Bierbeekse zomermarkt op de Ruisbroeksite. Dit is een occasionele markt in een unieke groene omgeving, waar lokale ondernemers hun uitgebreid productenaanbod aanbieden. Tijdens het bezoek aan de markt kan je bovendien een leuke lokale prijs of een vakantiecheque voor een heerlijk weekend logeren in Vlaanderen winnen. Voor de organisatie van die wedstrijd wordt een gloednieuwe promotool gebruikt.

Het LEADER-samenwerkingsproject “Helemaal van hier” promoot lokale handel via innovatieve concepten. Deze samenwerking tussen het Hageland en de Antwerpse Kempen krijgt steun vanuit Europa, Vlaanderen en de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. Naast pilootgemeente Bierbeek nemen ook de gemeente Lubbeek en de stad Zoutleeuw deel. De Happy Hageland app speelt in het project een cruciale rol. De app werd eind 2017 gelanceerd op initiatief van LEADER-werking Hageland+ vzw, samen met de 20 Hagelandse gemeenten en de provincie Vlaams-Brabant. In de app zit nu een nieuwe toepassing verwerkt: een promotool waarmee klanten snel en eenvoudig aan een wedstrijd deelnemen. Op de zomermarkt van Bierbeek op 4 juli zal de nieuwe promotool voor het eerst ingezet worden om de lokale handelaren te ondersteunen in hun klantgerichte acties.

Tijdens het bezoek aan de markt maak je kans op een leuke lokale prijs of een vakantiecheque voor een heerlijk weekend logeren in Vlaanderen. Bij zijn aankoop scant de marktbezoeker een QR-code waarmee hij op de Happy Hageland app terecht komt. Na het goedkeuren van het wedstrijdreglement (eenmalig) wordt hij bij iedere aankoop en bijhorende QR code-scan bij een handelaar automatisch geregistreerd voor de wedstrijd. Geen gedoe meer met tombolabriefjes of het invullen van deelnemingsformulieren. Na afloop van de markt kiest de computer lukraak de winnaars uit de deelnemerslijst.

De implementatie van de promotool op de zomermarkt is een pilootinitiatief, en zal nadien geëvalueerd worden, zodat dit coronaproof en innovatief concept kan ingezet worden voor andere initiatieven in het Hageland.

“Door deze nieuwe toepassing binnen de Happy Hageland app werken we de kruisbestuiving tussen verschillende lokale handelsinitiatieven en streektoerisme in de hand”, zegt Monique Swinnen, voorzitter van LEADER-werking Hageland+. “Via de app vind je makkelijk zowel lokale handelaren als alle toeristische info van de plek waar jij je bevindt. Zo maakt de app haar rol waar als digitale toegangspoort tot het Hageland.”

Lees meer over