Staatssecretaris Mahdi op bezoek bij Het Nijswolkje op dag van de landbouw

Het Nijswolkje Rillaar
Op zondag 19 september 2021 vond de dag van de landbouw plaats. 46 land- en tuinbouwbedrijven stelden op een coronaveilige manier hun bedrijf open voor een bezoek. Zowel zorgboerderijen, imkers, wijnbouwers als boomkwekers en zovele anderen toonden op deze dag wat ze te bieden hebben. Al deze ondernemers zijn stuk voor stuk sterkhouders die elke dag mee zorgen voor fijne producten van bij ons. Met het bezoek wou de staatssecretaris deze ondernemers steunen.

Staatssecretaris Sammy Mahdi draagt de landbouwers een warm hart toe en heeft bijzonder veel respect voor hun stiel. Hij ging dan ook graag op bezoek bij boerderij het Nijswolkje in Rillaar tijdens de Dag van de Landbouw. 

Het Nijswolkje is een schapenbedrijf gebaseerd op korte keten. In de lammertijd kan je de schapen binnen vinden, maar nu huppelen ze vrolijk buiten. De schapen, die voornamelijk zelf geteelde voeding krijgen, worden elke avond gemolken. Van deze melk maakt men bij Het Nijswolkje ijs, yoghurt, verse kaas en vaste kaas. 

"Ons volledig gezin van zes draait mee op de boerderij om onze klanten lekkere en eerlijke producten aan te bieden, zonder bewaarmiddelen en ook zonder room, interessant voor mensen met allergieën. Ons winkeltje verwelkomt mensen voor een praatje en een bezoekje aan onze mooie dieren", zegt Ann Geys.

Toerisme

In de zomer heeft de boerderij ook sterk ingezet op toerisme. Je kon er in de wei logeren en gebruik maken van de prachtige wandelroutes die de provincie er gelegd heeft. Het Nijswolkje ligt namelijk op het wandelnetwerk De Merode.  

"Ik heb heel veel bewondering voor landbouwers. Ze zijn dag en nacht in de weer om consumenten eerlijke en kwaliteitsvolle producten te bezorgen. Het is prachtig om te zien hoe we zulke sterkhouders in de streek hebben, die van begin tot einde met hun product bezig zijn.", zegt Sammy Mahdi, Staatssecretaris van Asiel en Migratie (CD&V). De man werd bij zijn bezoek aan de boerderij gegidst door voormalig gedeputeerde Monique Swinnen gidst de staatssecretaris door zijn bezoek. Vaste klant en voormalig gedeputeerde Monique Swinnen. "Ik laat graag onze streek zien aan de staatssecretaris: mooie landschappen, eerlijke producten en straffe lokale boeren. Ik ben trots op deze streek", zegt Swinnen. 

Lees meer over