Kunst in de Aarschotse winkels

22 december 2020 | 07u02 | Gepost door redactie
Kunst in de stad
Tijdens de 'Winter van Aarschot' kan je heel wat kunstwerken van plaatselijke kunstenaars ontdekken in de winkels.

Sinds vrijdag 11 december kunnen inwoners van Aarschot in het stadscentrum van Aarschot genieten van de sfeervolle taferelen en mooie decors van 'Winter van Aarschot'. Dat is het coronaproof alternatief voor Winterfeest. Tijdens Winter van Aarschot stellen verschillende Aarschotse kunstenaars hun werk tentoon in etalages. Je kan ook kerstetalages vinden in de winkelstraten.

WinTeRwArm = ART
“Met kunstwerken in de etalages willen we de winkelstraten tijdens de Winter van Aarschot extra opfleuren. Bovendien zorgt deze kunstwandeling ervoor dat de inwoners onze horeca en contactberoepen niet uit het oog verliezen, nu deze verplicht gesloten zijn", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld). “We vragen iedereen om de maatregelen te respecteren zodat we veilig kunnen genieten van de Winter van Aarschot. Dus kom niet wandelen tijdens drukke periodes, bewaar de nodige afstand en draag een mondmasker.”

Winkel veilig en alleen
De winkels in het stadscentrum zijn opnieuw open. Schepen van Economie Bert Van der Auwera: “In de winkelstraten kan je kunstwerken in etalages bewonderen. Er zijn ook enkele etalages die aangekleed worden met kersttaferelen. Als je naar het stadscentrum komt, kan je tijdens het winkelen dus genieten van sfeer en kunst. Kom je met je gezin, dan moet je alleen de winkels binnen, maar wie buiten moet wachten, zal zich zeker niet vervelen.”

Het stadsbestuur van Aarschot roept op om ook tijdens het winkelen de maatregelen te respecteren: kom niet winkelen op drukke momenten als het niet dringend is, winkel niet langer dan 30 minuten, bewaar de nodige afstand, draag een mondmasker, enzovoort.

Locaties kunstwerken 
Alle werken van de Aarschotse kunstenaars zijn doorlopend te bekijken tijdens de Winter van Aarschot. De expo 'Leen Laeveren' blijft in de Aarschotse etalages staan tot en met 31 december. 

- Berten Steenwegen - Pauze (Gasthuisstraat 3)

- Berten Steenwegen - De Flater (Gasthuisstraat 10)

- Wilfried De Cock - Mistinguett (Gasthuisstraat 19)

- Arno Vanheule - Brouwerij Aarschotse Bruine (Gasthuisstraat 22)

- Hilde Hermans - Somwang (Schaluin 16)

- Maarten Ceulemans - Shokudo (Schaluin 33)

- Flor Lodewyckx - Schaluin 27/29

- Sofie De Leus - Bar Baget (Schaluin 49)

- Ann Strasaert - Schaluinevest 8

- Charlotte Mariën - Schaluinevest 8

- Stefaan Serneels - Cutting Edge Tattoo (Martelarenstraat 30)

- Hugo Van Den Heuvel - Kapsalon Derya (Bogaardenstraat 30)

- Ann Stratsaert - Stills cocktailbar (Bogaardenstraat 33)

- Hugo Van Den Heuvel - La-P (Theo De Beckerstraat 1)

- Marie-Leen Luyten - Leuvensestraat 27

- Maarten Gheysen - Hamburg (Amerstraat 42)

Meer info over Winter van Aarschot vind je op www.wintervanaarschot.be.

Lees meer over