Ook uitbaters kermiskramen denken na over milieu

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Ook uitbaters van kermiskramen blijven niet blind voor het milieu. Roland Olivier, uitbater van het in Leuven bekende smoutebollen- en frietkraam ‘t Wit Madammeke, heeft een oplossing voor het papier, plastic en karton waar hij mee werkt.

“Al onze producten worden verpakt in karton en papier en soms ook in plastic”, legt Olivier uit. “Niet alleen bij ons, maar dagelijks wordt er veel afval geregenereerd bij de verschillende traiteur- en fasfoodzaken die meer en meer deel beginnen uit te maken van ons dagelijkse leven. Na de grote opkomst van de laatste protestmarsen en de wil van de jeugdige deelnemers, hebben we zitten nadenken over hoe we ons steentje konden bijdragen aan dit fenomeen.”

“Om de mensen in de take-awaysector te stimuleren om iets te doen aan dit probleem, starten wij vanaf het nieuwe kermisseizoen – Leuven carnaval op 16 maart op het Martelarenplein – met een speciale actie. Kwestie van het goede voorbeeld te geven. Alle klanten die hun eigen duurzame verpakking meebrengen, krijgen bij hun aankoop drie gratis smoutebollen extra. Wij lanceerden deze actie twee dagen geleden op onze Facebookpagina, en de positieve reacties liepen al massaal binnen.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans