Ook Leuvense kinderen komen op straat voor het klimaat

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De opwarming van het klimaat staat de laatste week weer helemaal bovenaan de agenda, en ook in de Leuvense basisscholen broeit er iets. In de tweede graad van Freinetbasisschool De Zevensprong is het idee gegroeid om ook in Leuven op straat te komen om meer aandacht te vragen voor het klimaat.

“Onze leerlingen zijn echt bezig met het probleem, en ze wilden iets doen. We hoeven niet per sé naar Brussel om onze stem te laten horen”, zegt Annelies Holemans. Leerling Eflin sluit zich daarbij aan. “Wij vinden dat er niet met onze toekomst mag gespeeld worden.”

Intussen zijn ook de andere klassen van De Zevensprong op de kar gesprongen. De kinderen hebben al protestborden gemaakt, een affiche gedrukt en een filmpje gemaakt. Klimaatonderzoeker van de KU Leuven, Peter Tom Jones (en ouder van de Zevensprong), gaat van klas naar klas om mee uitleg te geven over de klimaatproblematiek.

“We willen van dit initiatief geen exclusief Zevensprong-verhaal maken, integendeel”, zegt Griet Mertens. “Alle leerlingen van de andere Leuvense basisscholen zijn welkom om deel te nemen, we zijn intussen volop bezig om collega’s van de andere scholen warm te maken voor deze actie.”

De actie is gepland volgende week donderdag 31 januari om 10.30 uur.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans