Online platform Eventalix maakt evenementen organiseren gemakkelijk

Ann Peeters
8 maanden geleden
door Ann Peeters

Vrijwilligersverenigingen en organisaties kunnen voortaan gratis gebruik maken van het digitale platform Eventalix voor het organiseren van hun pannenkoekenslag, spaghetti-avond en andere events. Eventalix is een gloednieuwe tool waarmee je een evenement van bestelling tot betaling overzichtelijk opvolgt. Handig dus voor organisaties die regelmatig een actie organiseren om hun kas aan te spijzen.

Evenementen organiseren om geld in te zamelen is een tijdrovende bezigheid, dat kunnen heel wat scoutsgroepen, sportclubs en andere verenigingen ongetwijfeld beamen. Papieren strookjes uitdelen, inschrijvingen en bestellingen bijhouden, betalingen opvolgen… het vraagt veel energie van de organisatoren. Daarom lanceert start-up Eventalix aan de vooravond van de Week van de Vrijwilliger een gloednieuwe applicatie waarmee vrijwilligers de administratie van hun evenement een pak efficiënter kunnen beheren.

Verenigingen kunnen helemaal gratis gebruik maken van Eventalix. Op https://eventalix.org maak je een evenement aan, en je verspreidt de link naar je leden. Geïnteresseerden schrijven zich online in en plaatsen meteen hun bestellingen. Als organisator kan je Eventalix ook gebruiken tijdens het evenement zelf: om extra bestellingen op te nemen en betalingen bij te houden.

Oud-scouts
IT-ingenieurs Michel Verbist, Kris Bollens en Geert Vandezande hebben al meer dan 20 jaar ervaring met grote IT-implementatieprojecten in binnen- en buitenland maar ontwikkelden Eventalix initieel voor de scoutsgroep waar ze zelf vroeger lid van waren. De tool werd intussen al door een tiental verenigingen gebruikt, nog voor die goed en wel op de markt is. Op die manier werd er al voor meer dan 50.000 euro aan bestellingen genoteerd.

Michel Verbist, co-founder Eventalix: “De jaarlijkse restaurantdagen van de scouts van Vlierbeek kunnen elk jaar rekenen op zo’n 700 aanwezigen. Al die bestellingen en betalingen manueel opvolgen, was een moeilijke klus geworden. Dus ontwikkelden we als oud-scouts en IT-specialisten een programma op maat. Het nieuws over die handige tool deed al snel de ronde, en we kregen vragen van scholen, buurtcomités en andere verenigingen om het programma ook te gebruiken. Stuk voor stuk mooie testcases die ons hebben geholpen om Eventalix te optimaliseren en klaar te stomen voor de Belgische markt.”

Europese ambities
De basisversie van evenementenplatform Eventalix is gratis voor verenigingen en blijft dat ook in de toekomst. De komende maanden zullen er nog extra, mogelijk betalende, functionaliteiten, worden toegevoegd, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om sponsors toe te voegen aan een evenement, zoals bij papieren affiches. De tool is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels en bestaat ook als mobiele app.

In eerste instantie wil het team achter Eventalix de applicatie ingang doen vinden bij de Belgische verenigingen maar de ambities liggen hoger. Geert Vandezande, co-founder Eventalix: “Wij willen dé referentie worden voor elke lokale vereniging in Europa die een evenement willen opzetten. Of het nu gaat om een mosselfestijn, kerstbomenverkoop, quiz or carwash.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters