Online leerplatform voor Vlaamse gebarentaal zet aan om gebarentaal te leren

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Van donderdag 16 mei tot en met vrijdag 17 mei gaan Doof Vlaanderen & Vlaams Centrum voor GebarenTaal (VCGT) samen met het Leuvens consultancybedrijf AE op zoek naar de mogelijkheden om artificial intelligence in te zetten voor het opzetten van een online leerplatform.

Gedurende 36 uur zoeken AE-consultants en bedrijven zoals Doof Vlaanderen, SESVanderHave en Wolters Kluwer naar concrete oplossingen voor noden en uitdagingen waar hun klanten mee te maken hebben. Het thema van deze editie: See/d the Future. Dit jaar zetten ze in op de kracht van de nieuwste technologieën zoals virtual reality, artificial intelligence en augmented reality.

Online leerplatform via artificial intelligence (AI)
Vandaag bestaat er nog geen online leerplatform voor de Vlaamse gebarentaal. Nochtans zou dit de gelijkwaardigheid en ontplooiing van dove personen en hun taal in de samenleving sterk verbeteren. Daarom willen Doof Vlaanderen &VGCT meer mensen aanzetten om gebarentaal te leren.

Wat houdt de Hackathon precies in?
Wat als we de uitdagingen van vandaag vanuit een nieuw perspectief bekijken en oplossingen bouwen voor een betere toekomst? Dat is waar deze 6de editie van AE’s Hackathon in Leuven zich op focust. Inzetten op de allernieuwste technologieën om daarmee producten en services te bouwen die écht het verschil maken.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters