Vijf Tiense bedrijven organiseren bloedinzamelactie bij hun personeel

Sofie Cnops bij de bloedinzameling

BENEO, Citribel, Kim’s Chocolates, Tiense Suikerraffinaderij en TMS Industrial Services organiseerden samen een bloedinzamelactie in het T-Center, het bezoekerscentrum van de Tiense Suikerraffinaderij. Het werd een groot succes, want 80 personeelsleden schreven zich in, waardoor alles volzet was.

December is traditioneel een maand met een lagere opkomst van de vaste donoren, maar ook een maand waarin helaas veel bloed nodig is. De bloedinzamelactie in december bij de bedrijven is intussen een traditie geworden. Het werd in 2018 opgestart onder impuls van Citribel, in samenwerking met SES Vanderhave, Tiense Suiker en BENEO. Ze riepen al hun medewerkers op om bloed te doneren. Intussen sprongen TMS Industrial Services en Kim’s Chocolates ook op de kar. Enkel in 2020 is de actie niet doorgegaan omwille van de coronapandemie”, aldus Sophie Duquesne en Deborah Motteux van Tiense Suiker.

Wij verrasten Sofie Cnops HR-officer bij Beneo (foto), juist na haar bloedafname: “Het is een kleine moeite om zo mensen te helpen. Dit gebeurt ook tijdens de werkuren van de bedrijven, en zo worden er meer donoren bereikt. Voor veel mensen is het moeilijk om zich ’s avonds vrij te maken”. 

Les verder onder de foto

Bloedinzameling goodiebag Tienen
De inhoud van de goodiebag voor de donoren

Goodiebag

“En de donoren worden beloond met een mooie goodiebag met producten in van de deelnemende bedrijven. Ik weet wat erin zit, want ik heb zelf mee de pakketten gemaakt, en actief meegewerkt aan de organisatie. We hebben heel wat vergaderd voor deze actie.”, aldus  Sofie.

Bij de actie vorig jaar kon het Rode Kruis rekenen op 62 bloedgevers, waarbij 6 nieuwe donoren. Voorlopig is met 80 donoren de maximumcapaciteit bereikt. “Bij Tiense Suiker zijn ze alvast enthousiast over de opkomst. Sophie Duquesne, HR Medewerker, coördineerde dit jaar het event : “We hopen dat we veel nieuwe donoren aantrekken en dat het een aangename ervaring wordt, zodat ze het in de toekomst nogmaals doen. En misschien dat er in de toekomst nog meer bedrijven bijkomen.”

Na de bloedafname kregen de bloedgevers hun goodiebag en een hartige versnapering zodat ze nadien weer helemaal aangesterkt aan het werk konden. (CH)

Lees meer over