Interactief bezoekerscentrum Bebat ontvangt 1000ste klas

Bebat

De zesdejaars van basisschool Immaculata in Tienen waren de 1000ste klas die een bezoek brachten aan het interactief bezoekerscentrum Villa Pila van Bebat, het bedrijf dat instaat voor het inzamelen, sorteren en recycleren van oude batterijen. Ook Sinterklaas en burgemeester Katrien Partyka (cd&v) waren van de partij.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Bebat, zamelt jaarlijks maar liefst 3.600 ton batterijen in. De grondstoffen kunnen gebruikt worden in allerlei andere producten, zoals daken, een driewieler, een gieter of een bril.

De leerlingen konden een kijkje nemen in het sorteercentrum maar zagen ook hoe de batterijen gesorteerd worden per chemische familie. In het centrum hebben ze ook een filmzaal en kunnen bezoekers enkele interactieve proeven afleggen.

Al twaalf jaar verwelkomen wij klassen van het derde tot het zesde leerjaar in Villa Pila, dat is goed voor zo’n 30.500 kinderen. We focussen ons op scholen omdat die goed zijn voor zo’n 9% van onze ophalingen. Hiervoor hebben we speciale inzamelunits ontwikkeld waar enkel kleinere batterijen in kunnen. Als de inzamelunit vol is, wordt er automatisch een bericht verstuurd naar ons zodat we weten dat we die moeten ophalen. We vinden het ook belangrijk om de volgende generatie te overtuigen van het belang om op een correcte en duurzame manier om te gaan met batterijen”, zegt algemeen directeur Peter Coonen.

Burgemeester Partyka is alvast trots op het feit dat Bebat zich vestigde in de suikerstad.

“Klassen uit heel België komen hier op bezoek, dat is belangrijk want kinderen zijn de consumenten van de toekomst zijn. Dat de 1000ste klas er eentje uit Tienen is, is mooi meegenomen”, besluit ze lachend.  

Tekst: Laurien Holsbeeks

bebat
Ook Sinterklaas kwam op bezoek