Tweesterrenchef Thijs Vervloet verhuist van Averbode naar Westerlo: “De sterren nemen we mee"
Chef Thijs Vervloet, die aan de vijver in Averbode (Scherpenheuvel-Zichem) het tweesterrenrestaurant Colette De Vijvers uitbaat en daarmee de enige is die prat kan gaan op twee sterren in de regio, verhuist naar Westerlo waar hij eerder een restaurant runde. “Het is met een dubbel gevoel dat we verhuizen want we zijn Averbode dankbaar voor al de kansen die we er kregen maar we keren nu terug naar onze heimat en dat is ook een fijn gevoel”, zegt de chef die zijn sterren meeneemt naar zijn nieuw project. Colette De Vijvers gaat op die manier terug naar 0 sterren. De nieuwe eigenaar moet zijn sterren opnieuw verdienen.
Vervloet verhuisde in 2020 van zijn toenmalige zaak in Westerlo naar Averbode en schreef daar een succesverhaal. Niet alleen kreeg hij er twee sterren van de Michelingids maar hij opende er, naast zijn zaak, ook nog een taverne die hij later wel uit handen gaf om zich volledig te kunnen concentreren op zijn sterrenzaak. Nu keert hij dus terug naar zijn roots. “We konden er een pand kopen waar we achter het restaurant ook zelf kunnen wonen. Het gaat om een oude dokterswoning uit 1910 en het is echt een heel mooi pand waar we veel mogelijkheden hebben om ons ding te doen. Zo gaan we er vijf gastenkamers maken en er komt ook een apart zaaltje waar mensen in privacy kunnen genieten en ze ook zullen beschikken over een eigen terras. De naam blijft quasi ongewijzigd want we dopen het nieuw project Maison Colette, het gedeelte om privé te genieten zal Salon Anna heten, genoemd naar mijn overgrootmoeder die de huiskokkin was in het kasteel De Merode. De appel viel duidelijk niet ver van de boom (lacht).”
Lees verder onder de foto.
Sterren gaan mee naar Westerlo
Vervloet doet een laatste service aan de vijver in Averbode op 16 november en wil de deuren van de nieuwe zaak openen op 8 januari. “Vanaf 13 december organiseren we er al try-outs. Er is plaats voor een veertigtal couverts en je mag je verwachten aan eenzelfde soort keuken want die willen we niet veranderen. De twee sterren die we in Averbode vergaarden mogen we meenemen want die zijn verbonden met de chef en niet met de zaak. We kijken er in elk geval allemaal naar uit, het is een spannende en nieuwe fase in ons leven”, besluit de chef die tijdens de Olympische Spelen in het Belgische basiskamp ook al mocht koken.