Paula Dobbelaere van Frituur Paula overleden

Paula Dobbelaere voor Frituur Paula in 2008.
Paula Dobbelaere is vorige zaterdag op 74-jarige overleden. De legendarische frituuruitbaatster van Frituur Paula aan het Wezemaalplein in Wezemaal overleed in het Gasthuisbergziekenhuis in Leuven.

Paula werd op 16 mei 1948 geboren in Rillaar en overleed vorige week zaterdag op 74-jarige leeftijd. Ze was al een tijdje palliatief. Exact een week eerder was haar man Jos Vanden Eynde overleden. Paula en Jos laten een zoon achter, Ronny. Paula bakte bijna 50 jaar frieten: van haar 21 tot haar 70 jaar stond ze in de frituur alvorens met welverdiend pensioen te gaan. Haar frituur was een begrip in Rotselaar en ver daarbuiten.

"Tot juni 2013 leverde ik aardappelen aan supermarkten. Elke vrijdag stopte ik ‘s middags bij Paula voor een frietje, curryworst, een blikje Cola…en een babbel. Al die jaren zag je steeds dezelfde vaste klanten een frietje komen steken en iedereen kende iedereen. Dat haar man Jos net is overleden heeft haar zwaar gepakt met het gekende gevolg. Wezemaal verliest een volksfiguur", zegt Johan Geleyns, Leuvense schepen van Handel (CD&V). "Ook Jos heb ik goed gekend vroeger. Er was altijd een rally met jeeps 'De Crussado' in de Ardennen en Jos was altijd van de partij met zijn legervoertuig. Het doet me wat dat ze beiden weggevallen zijn", aldus Geleyns. Daarnaast was Paula ook een zeer gewaardeerd lid van OKRA.

Er wordt afscheid genomen van Paula in de parochiekerk Sint-Martinus in Wezemaal op zaterdag 30 juli 2022 om 10 uur. Daarna wordt ze begraven op de begraafplaats van Wezemaal. Vrijdagavond van 19 tot 19.30 uur kan een laatste groet gebracht worden aan Paula in funerarium Eraly in de Torenstraat in Rotselaar.

Lees meer over