Bumaco Group richt nieuwste telg Biomedico op

Bumaco
De bedrijvengroep verbond reeds 9 dochterondernemingen. Elk van deze ondernemingen biedt een totaalservice inzake advies, technisch ontwerp, installatie, onderhoud en herstellingen in haar specifiek expertisedomein. Zo is Bumaco bijvoorbeeld gekend voor haar professionele koeling en HVAC bij bedrijven en airco’s en warmtepompen bij particulieren.
Met de oprichting van Biomedico telt Bumaco Group ondertussen 10 dochterondernemingen. 

Specialisatie in labobenodigdheden

Biomedico biedt een uitgebreid aanbod in labo-apparatuur en -materialen voor diverse klanten zoals ziekenhuizen, universiteiten, industriële labo’s, farmaceutische bedrijven,… Het productenaanbod zal bestaan uit internationaal gerenommeerde merken zoals onder andere Haier. Net zoals de bedrijvengroep waar ze deel van uitmaakt, ambieert Biomedico om een verschil te maken met haar sterke service en haar zeer ervaren technische teams. 

Roel Buelens, CEO van Bumaco Group, zit duidelijk niet stil. Zo lanceerde Bumaco Group op 4 oktober 2022 ook al een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. “Het was sommige mensen in mijn netwerk reeds opgevallen. Dat de nieuwe branding van onze bedrijvengroep ruimte creëerde voor uitbreiding en groei. Nu kan ik eindelijk trots zeggen dat dit inderdaad onderdeel was van ons plan”, vertelt CEO Roel Buelens. 

Een gloednieuwe markt voor de bedrijvengroep

Bumaco Group heeft een sterke reputatie opgebouwd in zowel de B2B- als B2C-wereld. Met  Biomedico betreedt de bedrijvengroep nu een nieuwe markt van laboratoriumtoestellen en
-uitrusting. Waarbij er opnieuw synergie mogelijk is met de andere bedrijven binnen de groep. 

Aan het hoofd van Biomedico staan managers Gorik en Tom Lernout. Deze broers zijn al jarenlang actief in de sector en zijn klaar om erin te vliegen. “Hoeveel doelen je ook al bereikt hebt, je moet altijd durven om de lat hoger te leggen. Als we dit hoger doel samen kunnen bereiken als broers en met al de expertise en ondersteuning die aanwezig is binnen de Bumaco Group dan moet je durven springen. Alles begint met een goed idee en teamwork!”, aldus het duo. Dat beaamt ook CEO Roel Buelens: “Mensen zijn altijd het hart van een onderneming en met Tom en Gorik, die samen 20 jaar ervaring hebben in de sector en beschikken over een zeer gezonde portie ambitie, zijn we zeker gewapend om deze markt succesvol te betreden”. 

Lees meer over