Stakingen bij AB InBev voorlopig achter de rug

Spookrijder komt vast te zitten op Leuvense ring

De staking bij bierbrouwer AB InBev is voorbij. Sinds vorige donderdag en vrijdag werd in verschillende sites en depots van de brouwer gestaakt. De productie is deze maandag herbegonnen in de brouwerijen van Leuven en Hoegaarden.

De staking bij bierbrouwer AB InBev is voorbij, zo klonk het bij de vakbonden. De productie in alle brouwerijen en de depots zijn weer actief. Op donderdag begon de actie, vrijdag werd het werk hervat in Jupille.

De staking begon door moeizame onderhandelingen over loon- en arbeidsvoorwaarden, die elke twee jaar plaatsvinden. Na twee overlegmomenten konden de vakbonden geen akkoord bereiken met de directie. De vakbonden vroegen concreet dat de koopkrachtpremie die de regering mogelijk heeft gemaakt, wordt toegekend aan de werknemers. Die bedragen maximaal 750 euro, zo wisten ze bij Belga. De directie wou eerder al een premie van 500 euro geven, gezien de winsten en de voorziene bonussen voor de directie wilde het andere personeel de volle pot van 750 euro.

Er staat deze vrijdag een nieuw overleg gepland tussen directie en vakbonden. Indien er geen akkoord komt, volgen nieuwe acties.

Lees meer over