Staatssecretaris Eva De Bleeker te gast op eerste politiek diner van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

© Say Cheese
Staatsecretaris Eva De Bleeker beet de spits af van een reeks ontmoetingen tussen Vlaams-Brabantse ondernemers, managers en toppolitici. Zo wil Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant beide werelden nog dichter bij elkaar brengen. 

Enkele tafels en aan iedere tafel een plaats voor de staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming, zodat zij na elk gerecht in discussie kon treden met een nieuwe groep ondernemers. Zo zien de politieke diners - een nieuw concept - van Voka – KvK Vlaams-Brabant eruit. Op die manier kon de staatssecretaris spreken over haar beleidsdomeinen, maar was er ook ruimte om met Vlaams-Brabantse ondernemers in dialoog te gaan. Voor Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Vlaams-Brabant zijn zulke gesprekken tussen ondernemers en politici belangrijk.

“Ondernemers kunnen dankzij een diner hun vragen stellen en hun bekommernissen rechtstreeks delen met de politici. Dat is nodig, want enkel op die manier kunnen politici weten wat er echt leeft bij hen en wat de noden zijn. Dit diner vormt het startschot voor andere ontmoetingen tussen Vlaams-Brabantse ondernemers en toppolitici. Het wordt een traditie” ​, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka - ​ Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Ook voor voorzitter Daniëlle Vanwesenbeeck is het aanhalen van de banden tussen politiek en ondernemers cruciaal: “We staan met onze ondernemingen voor vier grote uitdagingen: het verkrijgen van goederen voor onze ondernemingen, een tekort aan mensen om de verschillende functies in onze bedrijven te vervullen, stijgende energieprijzen en automatische loonindexering. Door met politici en petit comité over deze onderwerpen te kunnen praten zorgen we ervoor dat zij op de hoogte blijven van de uitdagingen van onze ondernemers.” 

Staatssecretaris Eva De Bleeker wou op haar beurt de ondernemingen bedanken, maar pleitte ook voor hervormingen, onder andere in de arbeidsmarkt, om zo het tekort aan werkkrachten te helpen oplossen.

“We hebben tijdens de coronacrisis onze bedrijven massaal gesteund en merken nu dat dat onze economie écht overeind heeft geholpen. Ze trekt opnieuw aan en bedrijven kunnen verder groeien. Er blijft echter werk aan de winkel om het begrotingstekort te verminderen en daarvoor zijn hervormingen, zoals die van de arbeidsmarkt, essentieel. Die hervormingen moeten ons land verzekeren van een hogere tewerkstellingsgraad. Intussen moet de overheid haar burgers en bedrijven blijven beschermen om continu groei en vooruitgang te stimuleren", zegt  Eva De Bleeker, staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming

Lees meer over