SEW Eurodrive ontvangt Gangmakersprijs van Voka-KvK Vlaams-Brabant

Voka en SEW Eurodrive

SEW Eurodrive uit Haasrode is verkozen tot  Gangmaker van de provincie Vlaams-Brabant door Voka-KvK Vlaams-Brabant. Meer dan 600 ondernemers maakten de bekendmaking mee tijdens de tweede editie van de Nacht van de Gangmaker. 

Innovatie, durf, een nieuwe CO2-neutrale fabriek die volgend jaar de deuren opent in het Researchpark in Haasrode én de oude site die een R&D hub wordt, ook voor startende ondernemers. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom SEW Eurodrive met de trofee van Gangmaker naar huis mag. Een prestatie, zeker omdat het bedrijf het tegen andere toppers uit Vlaams-Brabant moest opnemen: Duracell, Hydroko en Neuhaus. 

“SEW Eurodrive sprong er voor mij uit als winnaar omdat zij echt een inspirerend voorbeeld zijn voor andere bedrijven in de regio. In alles wat ze doen schuilt een visie, denk maar aan hun beleid rond HR, maar ook rond AI bijvoorbeeld. Ze hebben bovendien ook een voortrekkersrol in de regio én reiken de hand aan andere bedrijven. We overhandigen hen deze prijs voor wat ze tot nu toe hebben gerealiseerd, maar we zijn ervan overtuigd dat we nog heel veel van onze Gangmaker mogen verwachten”, zegt  Daniëlle Vanwesenbeeck, voorzitter Voka-KvK Vlaams-Brabant.

“Een nieuwe fabriek openen in Leuven deel uitmakend van een Duitse groep toont aan hoe belangrijk SEW onze regio vindt. Dat zij verder de innovatiekracht van onze regio willen exploiteren en daarbij duidelijk voor onze regio kiezen, maakt hen een goede ambassadeur voor Vlaams-Brabant. Dat zij hun oude site openstellen voor starters om daar hun kennis te delen en mee R&D-oplossingen voor de industrie en de regio te bedenken toont aan hoe belangrijk zij innoverende ideeën vinden”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant.

"We zijn verheugd dat we zijn geëerd met de prestigieuze Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant Gangmaker Award 2024! Hartelijk dank aan Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant voor het erkennen van onze inspanningen en inzet. Deze prijs zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun en het teamwork van elk lid van ons team. Samen hebben we bewezen dat teamwork de droom echt doet werken! En met weer een succesvol kwartaal achter de rug, hebben we nog meer reden om te vieren. Laten we met dezelfde passie en SEW-spirit verder gaan", zegt  Raf Vermeylen, Managing Director bij SEW Eurodrive.

 

SEW Eurodrive

Lees meer over