Nico Tuytten van restaurant Nic’s benoemd tot Meesterkok

22 mei 2024 | 19u35 | Gepost door redactie
Nic's

Nico Tuytten, de chef-kok van restaurant Nic’s in Tielt-Winge, is benoemd tot Masterchef. Dat gebeurde op 22 april tijdens de jaarlijkse Nacht van de 33 in het Casino van Middelkerke, een prestigieus evenement dat hoog op de agenda staat bij culinaire professionals in heel het land. 

Elk jaar opnieuw verzamelen collega's zich voor wat wordt beschouwd als het galadiner van het jaar. Deze keer was extra bijzonder voor Nico Tuytten, die al jaren een gewaardeerde Toque Blanche is binnen de organisatie. Nico werd namelijk gehuldigd als Masterchef bij de prestigieuze organisatie van 33 meesterkoks.

In de loop van het jaar organiseert elk lid van de club een diner in zijn of haar eigen restaurant. In november was het de beurt aan Nico. Hij wilde zijn collega's dezelfde culinaire ervaring bieden als zijn klanten en serveerde hen daarom zijn toenmalige menu. Het was een drukke maar zeer geslaagde avond, vol met heerlijke gerechten en goede gesprekken tussen collega's.

De avond was een groot succes en Nico liet duidelijk zijn stempel achter. De volgende stap was aan het bestuur, dat moest beslissen over zijn nieuwe titel. “Ik was diep onder de indruk en vereerd toen ik hoorde dat ik benoemd zou worden tot Meesterkok”, zegt Nico. “Het was een groot genoegen om deze erkenning te ontvangen van mijn meest gewaardeerde collega's.”

Lees meer over