Jonge ondernemers staken handen uit de mouwen tijdens hun opleiding in de coronacrisis met als resultaat LETS Decorate

Jonge ondernemers LETS Decorata

Vier studenten hebben recent de onderneming ‘LETS Decorate’ opgericht in het kader van hun lerarenopleiding UCLL te Heverlee. De leden van de onderneming zijn afkomstig van Leuven, Scherpenheuvel, Boutersem en Kessel-Lo. Zij willen met hun onderneming wooninterieurs decoreren en focussen zich op heel Vlaams-Brabant.

LETS Decorate verwijst rechtstreeks naar de voornamen van de vier oprichters, Lennert Verhaegen, Ellen De Mol, Thijs Creten en Stefaan Geerkens. Alle vier zijn ze terug te vinden als kersverse leerkrachten in het onderwijs, maar toch kriebelde het om nog iets extra te ondernemen vooraleer ze zich voor de klas scharen.

Decorate verwijst direct naar het hoofddoel van de onderneming, namelijk het decoreren van het wooninterieur. ‘We proberen om met onze accessoires een special en personal touch te geven aan het interieur’ aldus de woordvoerder. "De minionderneming staat voor uniciteit, lokaal en handmade. We laten onze klanten ook graag zelf hun product samenstellen. Zo kunnen ze de vorm kiezen, de kleur eventuele toevoegingen zoals symbolen, met stukjes, glitters, … Op deze manier kan je een personal touch aan jou interieur geven”.

Voor hele regio

De onderneming beoogt vooral de regio Vlaams-Brabant. Het hart van LETS Decorate ligt in Leuven. Hier worden de producten samen vervaardigd en vervolgens naar de koper gestuurd. Op deze manier kunnen producten sneller verdeeld worden zonder een te grote CO2-uitstoot. Steevast in het aanbod zijn de onderzetters in alle vormen en maten.

“Als jonge start-up zetten we graag in op innovatie. Dit realiseren we door enerzijds regelmatig nieuwe producten te lanceren. Zo hebben we nu ook ovale schaaltjes. Deze doen overigens dienst als juwelenhouder, presentatie van chocolaatjes, … Daarnaast hebben we ons meest populaire product, namelijk een houder met daarin vier ronde onderleggers.  Anderzijds proberen we in te spelen op de feestdagen of de seizoenen. Zo zetten in de Paasperiode extra in op de pastelkleuren. Op deze manier komen we tegemoet aan het opkomende lentegevoel”, aldus de jonge ondernemers

LETS Decorate is terug te vinden onder die naam op facebook en op Instagram. Info: lets.enterprisebe@gmail.com (CH)

Lees meer over