Digitale Duik-studio komt naar het Martelarenplein in Leuven

digitale duik

Van woensdag 15 mei tot en met zaterdag 18 mei staat de Digitale Duik-studio op het Martelarenplein in Leuven. 

Na Mechelen, Hasselt, Oostende en Brussel komt de Digitale Duik van Telenet en VRT volgende week naar het Martelarenplein in Leuven. De Digitale Duik is een ontmoetingsplek met verschillende activiteiten waarbij de bezoekers in diverse digitale thema's duiken met o.a. AI- en VR-experiences. Experts van Telenet beantwoorden er vragen en geven persoonlijk advies. En er zijn ook groepssessies die in goede banen geleid worden door Jensen Baert, Bart Verbeeck, Sali Haidara en Kim Debrie.

Wat valt er te beleven?

Woensdag 15 mei van 12u tot 17uAI

met Jensen Baert en Michiel Téblick 

  • + generation M Sessie over online bankieren met Chris Sigura
  • Tijdens de infosessie over AI ontdek je de opwindende wereld van kunstmatige intelligentie, met voorbeelden van hoe het ons leven kan verrijken en vereenvoudigen, maar ook wat de mogelijke uitdagingen en gevaren zijn van deze snel evoluerende technologie. Kom en proef van de grenzeloze mogelijkheden van AI!  

Donderdag 16 mei van 13u tot 18uHet internet ontcijferd

met Bart Verbeeck en Jef Van Herck  

  • Ontdek tijdens deze informatiesessie de veelzijdigheid van het internet en de impact ons jouw dagelijks leven. Leer over evoluties zoals 5G en het belang van fiber, maar ook hoe slimme wifi-oplossingen thuis jouw connectiviteit optimaliseren.  

Vrijdag 17 mei van 13u tot 18uDigitaal Welzijn 

met Sali Haidara en Davy Nijs

  • Gamen, social media en eindeloos scrollen: leuk als ouder, onweerstaanbaar voor kinderen.   

Hoe ga je als gezin op een gezonde manier om met schermgebruik? Wanneer is veel ook te veel? En hoe houd je als ouder ook je eigen schermgebruik binnen de perken?  Je ontdekt het allemaal in deze Digitale Duik infosessie over digitaal welzijn. 

Zaterdag 18 mei van 10u tot 17u -  phishing 

met Kim Debrie en Jeroen Ketelslegers  

  • In deze infosessie over online veiligheid leggen we de nadruk op phishing. Je ontdekt er hoe sluwe oplichters proberen jouw gegevens te stelen en leert er hoe hun valstrikken te herkennen.  We delen er handige tips en trucs om jezelf te beschermen om jouw surfervaring veiliger te maken en wat je best doet als je toch slachtoffer wordt van phishing.   

Lees meer over