CEO Tokai Optecs Kurt Leuridan nieuwe voorzitter investeringscomité van Belgisch-Japanse handelskamer

Kurt Leuridan

Kurt Leuridan, CEO Tokai Optecs, werd zopas aangeduid als nieuwe voorzitter van het investeringscomité van The Belgium-Japan Association & Chamber of Commerce (BJA). Hij volgt in die functie de Japanner Masamoto Nomura op. Leuridan wil meer inzetten op businessrelaties tussen België en Japan.

Tokai Optecs, gevestigd in de industriezone Grijpenveld in Tienen, is een joint-venture tussen België en Japan. Kurt Leuridan was al enkele jaren lid van het investeringscomité.

“Tijdens dat lidmaatschap kwam ik in contact met de andere leden van het investeringscomité, onder meer Flanders Investment & Trade. Zij hadden interessante ideeën en fascinerende standpunten over de economische interactie tussen België en Japan”, aldus Leuridan. “Toen ik werd voorgedragen als nieuwe voorzitter, was ik vereerd. Vereerd omdat BJA mij de kans geeft om de leiding te nemen in het behandelen van nieuwe dossiers van mijn collega-leden, maar ook omdat ik zelf nieuwe initiatieven kan nemen. Dit steeds met het oog op het aanmoedigen van de investeringen in Japanse en Belgische economie.”

Als nieuwe voorzitter zal Leuridan zich ook focussen op het uitvoeren van onderzoek, het geven van aanbevelingen en het voorbereiden van publicaties voor de verschillende overheden. “Op deze manier kan onze commissie essentiële informatie verzamelen waarbij wij als partner kunnen optreden voor organisaties die investeringen willen bevorderen, faciliteren of realiseren.”

BJA is een dynamische non-profitorganisatie die business- en culturele relaties tussen België, Europa en Japan promoot. Ze verenigt meer dan 650 leden, waaronder Belgische ondernemingen en multinationals, alsook de belangrijkste Japanse bedrijven die in België gevestigd zijn, en particulieren.