Broil King lanceert iQue, de barbecue die je via een app bedient

bbq

Gedaan met raden naar temperaturen of bereidingstijden. Broil King Benelux, gevestigd in Leuven, stelt de iQue voor, een gasbarbecue die je nauwkeurig afstelt. “Je bedient hem handmatig aan het toestel zelf, of via een app op je smartphone, en dat is een primeur”, vertelt Wannes Grauwels van Broil King. 

Broil King is al 25 jaar actief in de Benelux. Hun barbecues zijn te koop bij ruim 100 verdelers. De iQue, een afkorting voor ‘intelligent barbecue’, is gloednieuw in het assortiment. Meteen goed voor een revolutie in gasbarbecues. Je bedient hem namelijk aan het toestel of vanop afstand via je smartphone. De revolutionaire Broil King iQue vind je bij 16 geselecteerde verdeelpunten. 

“Aanzetten, instellen en klaarmaken – zo eenvoudig is de bediening van de iQue”, zegt Wannes Grauwels, Sales & Marketing Assistant voor Broil King Benelux. “Je zet hem op, kiest de temperatuur en houdt die in de gaten via de app. De led-lichten in de bedieningsknoppen knipperen rood tot de gevraagde temperatuur bereikt is. Vervolgens houdt de iQue de warmte constant. Bovendien tonen twee luxe sondes je de kerntemperatuur van je vlees.” 

Roken, braden, koken en grillen 

Dankzij de app hoeven gebruikers niet meer urenlang hun barbecue nauwlettend in de gaten te houden. “Je hoeft niet te staan wachten tot de iQue voldoende warm is, of 12 uur thuis blijven om je ribbetjes, briskets of pulled pork low ‘n’ slow te barbecueën”, legt Wannes uit. “Met de iQue barbecue je slimmer, met vertrouwen en precisie. De kunst van het roken, braden, koken en grillen onder de knie krijgen was nog nooit zo eenvoudig.” 

Op het display van de iQue en in de app zie je onmiddellijk de temperatuur in de barbecue en van het vlees en stel je eenvoudig een timer in. Het toestel is verder voorzien van onder meer een USB-poort, drie voorgeprogrammeerde temperaturen en verschillende instellingen voor de verlichting. In de app ontdek je barbecuerecepten.