BENEO in Wijgmaal opent extra productielijn voor rijstzetmeel

Beneo
Dinsdag heeft BENEO in Wijgmaal zijn gloednieuwe productielijn voor rijstzetmeel ingehuldigd.

De bijkomende productielijn zal BENEO's productiecapaciteit van rijstzetmeel met 50% uitbreiden terwijl het waterverbruik onveranderd blijft. Naast innovatie is duurzaamheid dus ook zeer belangrijk bij BENEO. Bovendien kunnen zo een twintigtal nieuwe banen gecreëerd worden, waardoor het aantal personeelsleden ter plaatse boven de 200 komt.

"Wij zijn zeer verheugd dat wij een extra productielijn voor BENEO's rijstzetmeel kunnen inhuldigen”, zegt Roland Vanhoegaerden, Operations Managing Director. “Met deze nieuwe lijn kunnen we beantwoorden aan de toenemende marktvraag naar rijstzetmeel, met haar unieke en clean label eigenschappen. Bovendien ​ creëert BENEO nieuwe banen in de regio. De realisatie van deze uitbreiding is onder meer te danken aan de niet aflatende inzet en motivatie van onze medewerkers."

Nieuwe productielijn BENEO

De inhuldiging volgde op een investering van 50 miljoen twee jaar geleden. Met de groeiende vraag naar natuurlijke en "clean label"-producten in de levensmiddelenindustrie is er ook een toenemende belangstelling voor BENEO's rijstingrediënten, met name rijstzetmeel. Hierdoor investeerde BENEO in 2020 in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit, die nu effectief is. Met deze nieuwe lijn versterkt BENEO haar bestaande positie als wereldleider voor rijstzetmeel. Het bedrijf bezit nu al meer dan 60% van het wereldwijde marktaandeel en maakt hiermee van Vlaanderen de grootste rijstzetmeelexporteur ter wereld.

BENEO’s productiesite in Wijgmaal, opgericht in 1856 door Edouard Remy, is doorheen de jaren uitgegroeid tot de wereldwijde marktleider in de productie en verkoop van rijstzetmeel.BENEO is eveneens een wereldspeler in rijstbloem en rijsteiwitten voor levensmiddelen en diervoeder. Hun unieke rijstderivaten worden gebruikt voor de productie van talrijke producten, waar zij een belangrijke rol spelen in het optimaliseren van de textuur en de nutritionele samenstelling. BENEO’s ingrediënten zijn bijvoorbeeld te vinden in bakkerijproducten, zuivelproducten, zuivelalternatieven, zoetwaren of babyvoeding.

Naast de productiesite in Wijgmaal, is BENEO actief in meer dan 80 landen. Met kantoren in België, Brazilië, Duitsland, India, Singapore, Spanje en de Verenigde Staten zowel als productiesites in België, Chili, Duitsland, Italië en Nederland, stelt BENEO wereldwijd meer dan 1000 werknemers tewerk.

"Voka-KvK Vlaams-Brabant is bijzonder blij met de nieuwe investering in de regio die Beneo heeft gemaakt. Dat zorgt niet alleen voor meer jobs, maar ook dat het bedrijf wereldwijd nog meer op de kaart wordt gezet. We zijn trots op het ondernemerschap dat blijft groeien in onze provincie en zetten die graag ook in de kijker”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant.

Beneo

Lees meer over