Open Bedrijvendag wil alle Linterse ondernemers op de kaart zetten

Brecht Peeters voorzitter van de ondernemersraad

Het is al een vijftal jaren geleden dat er nog een open bedrijvendag in Linter georganiseerd werd. Begin 2020 werd een bedrijvendag gepland als steun aan de ondernemers, maar door corona kan die nu pas plaats vinden. Ondertussen is er heel wat gebeurd en de toenmalige Middenstandsraad werd omgedoopt tot Ondernemersraad Linter. Op zondag 15 mei worden de bedrijven opengezet.

Brecht Peeters is nu al twee jaar voorzitter van de Ondernemersraad: “We zijn nog altijd wel een adviesraad van de gemeente. We zijn bezig met het uitbrengen van een brochure waarin alle Linterse ondernemers vermeld worden. Op dit ogenblik hebben er zich bij ons 214 ondernemingen geregistreerd, gespreid over alle deelgemeenten, maar het zijn er meer. Aan de Open Bedrijvendag doen 20 bedrijven mee, met vooral concentratie in Drieslinter, Neerlinter en Wommersom”.

“Het zal gaan om een zeer gevarieerd aanbod van advocatenkantoor, verzekeringskantoor, tot thuishulp, een bloemenzaak, elektrozaken, i.t., een taxibedrijf, kachels, coaching, enz… Wie een eigen locatie of fysieke winkel heeft doet uiteraard ter plaatse de deuren open, voor de anderen hebben we een locatie gevonden bij andere bedrijven. We zijn zelf ook heel verbaasd over de grote diversiteit aan ondernemers in onze gemeente. Deze grote troef aan diversiteit willen we toekomstgericht veel meer gaan uitspelen. Of het nu gaat om iemand die pas start in bijberoep, of iemand waarvan de zaak al jaren een vaste waarde is in onze gemeente, het belang van een open bedrijvendag is er voor ieder van ons. Bakkers, kappers, frituren en tuinbouwers doen nog niet mee, maar in de toekomst moeten we die er zeker bij kunnen betrekken”, zegt Brecht.

De Open Bedrijvendag in Linter vindt plaats op zondag 15 mei van 10 uur tot 18 uur. Het gaat om een samenwerking tussen de Ondernemersraad en de gemeente Linter. Tekst en foto’s: Christian Hennuy

Zie foto hieronder

Open Bedrijvendag affiche
De affiche van de Open Bedrijvendag

Lees meer over