Voka – KvK Vlaams-Brabant brengt 100 ondernemers uit de regio samen tijdens inspiratiesessie

18 november 2022 | 11u11 | Gepost door annpeeters
Voka
Bij Scott Sportech Benelux volgden 100 Vlaams-Brabantse ondernemers een collectieve Plato-sessie met econoom Koen Schoors. Hij sprak er over de grote economische transitie die ons allemaal te wachten staat. “Onze economie wordt regionaal, circulair, hernieuwbaar en oud”, legde hij uit aan een uitverkochte zaal Vlaams-Brabantse ondernemers.

Ondernemers hebben steeds meer nood aan overleg met elkaar om deze precaire economische situatie te overbruggen en om te kunnen te groeien. Daarom zijn de Plato-sessies die Voka-KvK Vlaams-Brabant organiseert dit jaar nog relevanter. “Ondernemers uit onze regio en uit alle sectoren die de ambitie hebben om te groeien en te professionaliseren krijgen tijdens Plato-sessies tips van ervaren ondernemers”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant. “Ze kunnen er groeien in kleine groepen van een tiental deelnemers met een ervaren peter en meter.”

Collectieve sessie open voor alle Vlaams-Brabantse ondernemer

Tijdens de collectieve sessies brengt Voka-KvK Vlaams-Brabant deelnemers aan de verschillende Plato-traject samen brengen. Zo krijgen zij de mogelijkheid om ook ondernemers uit andere groepen te leren kennen.

“Natuurlijk is het ook interessant voor die ondernemers om andere groepen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Dat kan tijdens onze collectieve infosessies. Je mag niet vergeten dat het de bedrijven zijn die de welvaart en welzijn in onze regio garanderen.”

Naast deelnemers aan de Plato-sessies konden Vlaams-Brabantse ondernemers die interesse hadden in het onderwerp en collega’s uit hun regio wilden leren kennen de collectieve sessie ook volgen. Het volgende Plato-traject rond next gen start op 19 januari, het Het Plato-traject rond HR op 7 februari, de Plato-trajecten rond Leiderschap en rond Algemeen Management op 27 april en het Plato-traject rond Sales en Marketing op 8 juni.

Lees meer over