Studenten recycleren afvalhout tot decoratie

10 juni 2024 | 13u17 | Gepost door redactie
Epoxy woods

Dries Vlayen, Florian Gevaert en Wout Ruyters van hogeschool UCLL in Heverlee kozen binnen hun opleiding ‘leraar secundair onderwijs’ als bachelorproef voor een small business project, onder supervisie van Vlajo. Binnen hun kleine onderneming FWD Epoxy Woods recycleerden ze afvalhout tot decoratieve items of meubels, al dan niet afgewerkt met epoxy.

FWD Epoxy Woods begon als een simpel idee: afvalhout nieuw leven inblazen. Het team zag het potentieel in hout dat anders weggegooid zou worden en besloot dit materiaal te transformeren tot unieke, handgemaakte stukken. In het begin ging het om kleinere stukken zoals onderzetters, maar naarmate het project vorderde, werden er ook grotere producten gemaakt zoals een toog met bijhorende krukken en kapstokken.

Een van de meest opvallende creaties is de dartshoek, een project op aanvraag van campus UCLL Heverlee zelf. Deze dartshoek bestaat uit drie delen, wat hem zeer mobiel maakt en ideaal voor verschillende opstellingen. Het is een perfect voorbeeld van hoe FWD Epoxy Woods esthetiek en functionaliteit combineert in haar ontwerpen.

Het pad naar succes was niet zonder uitdagingen. Van het leren beheersen van de epoxytechniek tot het ontwikkelen van een efficiënte marketingstrategie, het team overwon veel obstakels. Maar met elke uitdaging kwam een kans om te groeien en te leren. Haar doorzettingsvermogen en toewijding leidden tot een hecht team en een hoop tevreden klanten.

Lees meer over