Studenten maken glazen van wijnflessen

7 juni 2024 | 13u44 | Gepost door redactie
Wine it up

Jonas, Chloé, Lise en Emiel, vier enthousiaste studenten van de UCLL Lerarenopleiding in Heverlee, hebben een eigen minionderneming uit de grond gestampt die niet alleen uniek maar ook duurzaam is.

Het project, Wine It Up, kadert in de Small Business Projects van VLAJO. “Onze activiteit draait om het maken van stijlvolle glazen van de onderkant van lege wijnflessen, die anders als afval zouden eindigen”, legt het viertal uit. “Door deze flessen nieuw leven in te blazen, dragen we niet alleen bij aan het milieu, maar creëren we ook prachtige en functionele producten die een tweede kans krijgen.”

“Met onze handgemaakte glazen willen we een positieve impact maken, niet alleen op het milieu maar ook op de samenleving. Daarom hebben we besloten om een deeltje van de opbrengst van onze winst te doneren aan het kinderkankerfonds. Dit fonds ligt ons nauw aan het hart, en we zijn vastbesloten om zo veel mogelijk bij te dragen aan het welzijn en de steun van kinderen die vechten tegen kanker. Elk verkocht glas vertegenwoordigt niet alleen vakmanschap en duurzaamheid, maar dus ook hoop en ondersteuning voor kinderen in nood. Wij zijn trots op wat we hebben bereikt met onze minionderneming en zijn vastbesloten om een verschil te maken.”

Wine it up